Ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι ευθύνεται για την ανείπωτη αεροπορική τραγωδία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η αεροπορική τραγωδία της Κολομβίας που συγκλόνισε τον κόσμο, δεν έχει «κλείσει» ακόμη καθώς οι ερευνητές ακόμη δεν έχουν καταλήξει στην αιτία της πτώσης. Το επικρατέστερο σενάριο είναι η έλλειψη καυσίμων, όμως νέα δεδομένα έρχονται να ανατρέψουν την ιστορία και να προκαλέσουν ακόμη περισσότερα ερωτηματικά.

Απ’ ότι φαίνεται, το αεροπλάνο έπεσε εξ’ αιτίας ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού που ήθελε κάποιος από τους ποδοσφαιριστές πριν την επιβίβαση, γεγονός που καθυστέρησε

την πτήση.

Τα νέα στοιχεία που προκαλούν σοκ «έρχονται» από τον αμυντικό της Τσαπεκοένσε, Ντέμερσον Κόστα, ένας από τους επτά που δεν ταξίδεψαν με τη μοιραία πτήση. Ο ίδιος μίλησε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail και αποκάλυψε το τελευταίο μήνυμα που αναρτήθηκε στο group της ποδοσφαιρικής ομάδας στο whatsapp, πριν την απογείωση.

Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Τσίνιο ντι Ντομένικο αστειευόταν με έναν από τους ποδοσφαιριστές που επέμενε να ανοίξουν τη βαλίτσα του γιατί ήθελε το ηλεκτρονικό παιχνίδι που είχε ξεχάσει μέσα στις αποσκευές που είχε παραδώσει.

«Το τελευταίο μήνυμα που εστάλη ήταν από τον Τσίνιο που έκανε πλάκα για το γεγονός ότι ένας από τους παίχτες καθυστερούσε την αναχώρηση από τη Βολιβία γιατί είχε ξεχάσει να βγάλει από τη βαλίτσα ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι» δήλωσε ο Ντέμερσον Κόστα.

Αποτέλεσμα, ήταν η πτήση να καθυστερήσει να αναχωρήσει από τη Βολιβία και δεν υπήρχε αρκετός χρόνος ώστε να κάνει μία ενδιάμεση στάση για να εφοδιαστεί με καύσιμα. Ο πιλότος από την πλευρά του, πίστευε πως κάτι τέτοιο δεν ήταν και τόσο αναγκαίο, και πως η ποσότητα που υπήρχε ήταν αρκετή για να φτάσουν στον προορισμό τους, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας.

Από την άλλη, ο διευθυντής της LaMia Γκουστάβο Βάργκας, το επιβεβαίωσε: «Ο πιλότος πήρε την απόφαση αυτή. Πίστευε ότι τα καύσιμα θα φτάσουν». Όμως ο Μίκι Κουιρόγκα, δεν είχε υπολογίσει πως πάνω από το Μεντεγίν θα υποχρεωθεί να κάνει κύκλους αφού άλλα αεροσκάφη είχαν προηγηθεί για να προσγειωθούν.

Το αεροσκάφος τύπου BAE 146 Avro RJ85 της LAMIA Airlines, είχε τη δυνατότητα να σταματήσει για τον εφοδιασμό καυσίμων σε μια ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο της πόλης Cobija, όμως το αεροδρόμιο δεν λειτουργεί τη νύχτα και ο πιλότος είχε χάσει πολύτιμο χρόνο με το ηλεκτρονικό παιχνίδι στη Βολιβία.

Δυστυχώς όμως, ο Κουριόγκα συνέχισε, σίγουρος πως θα φτάσουν σώοι και αβλαβείς στον προορισμό τους. H μοίρα όμως και η άδεια μηχανή, είχαν άλλα σχέδια. Σημειώνεται ότι το μέγιστο βεληνεκές του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους είναι τα 1.600 ναυτικά μίλια, λίγα λιγότερα δηλαδή από όσο η απόσταση ανάμεσα στην πόλη Σάντα Κρουζ της Βολιβίας, από όπου απογειώθηκε η μοιραία πτήση, μέχρι την πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας, όπου θα προσγειωνόταν το αεροπλάνο, εάν δεν συνέβαινε η φρικτή αυτή τραγωδία.

Το άρθρο Ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι ευθύνεται για την ανείπωτη αεροπορική τραγωδία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα