Ταράτσες φυτεμένες με λαχανικά

Η αστική γεωργία αρχικά αμφισβητήθηκε όμως στις μέρες μας αρχίζει και μπαίνει για υα καλά στη ζωή μας. Εδώ και μερικά χρόνια, φοιτητές και ερευνητές σχεδιάζουν χάρτες με αστικές φάρμες που αξίζουν την προσοχή. Προτείνουν ταράτσες με λαχανόκηπους τελευταίας τεχνολογίας και φάρμες για μικρά ζώα, όπως κοτόπουλα και κουνέλια.

Τον Νοέμβριο του 2012 η πόλη του Βανκούβερ εγκαινίασε μια φάρμα κάθετη, πάνω από ένα πάρκινγκ. Η εταιρεία Local Garden καλλιεργεί 75 τόνους πράσινα λαχανικά το χρόνο τα οποία

διανέμονται σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων. Ενα θερμοκήπιο 560 τ.μ επιτρέπει στα φυτά να έχουν φως και ήλιο όλη την ημέρα.
Το Βανκούβερ σχεδιάζει να γίνει η πιο πράσινη πόλη στον κόσμο, αφού ως το 2020 προβλέπει να διπλασιάσει τις «πράσινες» προσλήψεις, να μειώσει κατά 1/3 τις εκπομπές αερίων και να αυξήσει το στοκ των τροφίμων της.

Οι πρώτες πράσινες σκεπές εμφανίστηκαν στη Νέα Υόρκη και στον Καναδά. Από το 1995 θερμοκήπια εμφανίστηκαν στη στέγη του καταστήματος Eli Zabar της Νέας Υόρκης και γεμίζουν τα ράφια του μανάβικου που βρίσκεται στο ισόγειο. Στην Καλιφόρνια η εταιρεία Sky Vegetables δημιούργησε κήπους στα εμπορικά κέντρα της περιοχής. Η εταιρεία Lufa Fram στον Καναδά εγκατέστησε τους κήπους της 3.000 τ.μ το 2009 στην ταράτσα κτιρίου και διανέμει πάνω από 3.000 καφάσια φρούτα και λαχανικά κάθε χρόνο.
Το κίνημα για πράσινα αστικά κέντρα καταλαμβάνει σιγά-σιγά και τους πολίτες. Σε ισόγεια σπιτιών, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, αλλά και σε δημόσια οικόπεδα -κήποι και θερμοκήπια εγκαθίστανται σταδιακά. Το κίνημα ξεκίνησε στη Μεγάλη Βρετανία και εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα