Σε συμβολικό κλείσιμο δρόμου προχωρούν οι αγρότες της Θεσσαλονίκης

Σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου, στον κόμβο των Σφαγείων στα Βασιλικά αναμένεται να προβούν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι κυρίως για τα φορολογικά μέτρα.

Ο συντονιστικής του μπλόκου Αργύρης Μαρίσιος δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι «τα τρακτέρ θα παραμείνουν παρατεταγμένα παράπλευρα του δρόμου και ο αποκλεισμός θα γίνει με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους πεζούς στο οδόστρωμα».

Εν τω μεταξύ, τη στήριξή της στις αγροτικές κινητοποιήσεις εκφράζει, με ανακοίνωσή

της, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, καλώντας τα μέλη της να ενισχύσουν τα μπλόκα των αγροτών. Προαναγγέλλει ακόμη διαμαρτυρίες του κλάδου, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στον Ισθμό της Κορίνθου και την Πέμπτη 13/2, στις 11 το πρωί, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων καταγγέλλει μεταξύ άλλων «τις διαφαινόμενες ρυθμίσεις για το γάλα και τη φέτα» και προειδοποιεί ότι «για τον κτηνοτροφικό κόσμο αποτελούν 'αιτία πολέμου'».

Οι κτηνοτρόφοι χαρακτηρίζουν «ταφόπλακα της αγροτιάς και των κτηνοτρόφων» τον νέο τρόπο φορολόγησης και ζητούν πάγωμα των φορολογικών ρυθμίσεων με το άνοιγμα βιβλίων για φέτος, αλλά και των νομοθετικών ρυθμίσεων του τελευταίου πολυνομοσχεδίου για την κτηνοτροφία, ενημέρωση από τα κόμματα για το κτηνοτροφικό τους πρόγραμμα και συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα