Ταγίπ Ερντογάν : Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ενώ οι μαζικές διώξεις και εκκαθαρίσεις της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζονται αμείωτες σε όλη την Τουρκία, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, CHP, απηύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση σήμερα υπέρ της δημοκρατίας, στην πλατεία Ταξίμ. Έκπληξη προκαλεί ότι στο συγκεκριμένο κάλεσμα συμμετείχε και το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν

που το συνυπέγραψε.

Δεν με ενδιαφέρει η γνώμη της Ευρώπης

Την ίδια στιγμή η σκληρή τακτική του Ταγίπ Ερντογάν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Χαρακτηριστική η δήλωση του, στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24 όπου αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχεται από Ευρωπαίους αξιωματούχους, ξεκαθάρισε » Δεν με ενδιαφέρουν , ούτε τους ακούω».

Ενώ ταυτόχρονα κατέστησε σαφές πως η παρατεταμένη επίθεση κατά του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν δεν θα μειωθεί αντίθετα θα ενταθεί. Άλλωστε τα νούμερα μιλούν από μόνα τους : Μέσα σε λίγες ημέρες έχουν αποσαθρωθεί η τελείως καταργηθεί, περισσότερα από 2000 ιδρύματα και κρατικοί θεσμοί με προεξάρχουσα την Προεδρική Φρουρά. Ειδικότερα έχουν κλείσει 1043 εκπαιδευτικά ιδρύματα, 15 πανεπιστήμια, 19 συνδικάτα, 1229 ενώσεις και ιδρύματα, με τον Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει αποφασισμένος να ξεριζώσει το «καρκίνωμα» που απειλεί να εξελιχθεί σε «μεταστατικό» σε όλο το εύρος του κρατικού μηχανισμού.

Στο στόχαστρο το κίνημα του Γκιουλέν

Προς επίρρωση της στάσης του Ταγίπ Ερντογάν ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ υποστήριξε ότι το κίνημα του Γκιουλέν «είναι πιο άγριο από το Ισλαμικό Κράτος» , «ελάτε εδώ να δείτε πόσο σοβαρό είναι, δεν είναι απλά ένα παιχνίδι Pokemon» δήλωσε με σκωπτικό τόνο.

Παράλληλα συνεχίζονται οι πιέσεις της τουρκικής κυβέρνησης για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία από τις ΗΠΑ, που διαμένει, αναγκάζοντας ακόμη και τον Πρόεδρο Ομπάμα να κάνει παρέμβαση δηλώνοντας πως η έκδοση θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να στοιχειοθετούν τις κατηγορίες που του προσάπτονται. Από την πλευρά της η Άγκυρα γνωστοποίησε ότι τα εν λόγω στοιχεία θα προσκομισθούν εντός δέκα ημερών.

Τη ίδια στιγμή πηγές της Τουρκικής κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να καταδείξουν ότι η κανονικότητα του κράτους συνεχίζεται απρόσκοπτα, υποστήριξαν αναφορικά με την συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών, ότι αυτή συνεχίζεται χωρίς πρόβλημα, στα πλαίσια των συμφωνηθέντων.

Το άρθρο Ταγίπ Ερντογάν : Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα