Έκλεβαν μοτοσυκλέτες, τις διέλυαν και πωλούσαν τα ανταλλακτικά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

φωτογραφία από τα κλεμμένα ανταλλακτικά του Πέτρου Καρσιώτη

Προπομπός έμπαινε μέλος του κυκλώματος, που οδηγούσε το νόμιμο καθ όλα αυτοκίνητο. Πίσω ακριβώς ακολουθούσε το άλλο μέλος της ίδιας συμμορίας με την κλεμμένη μοτοσυκλέτα. Αν ο οδηγός του αυτοκινήτου, αντιλαμβανόταν αστυνομική παρουσία στη διάρκεια της διαδρομής, ενημέρωνε τον οδηγό της μοτοσυκλέτας να… αλλάξει δρόμο!

Κάπως έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Ασφάλειας Αμαρουσίου, οι δύο μαζί με έναν τρίτο συνεργό τους, που διαφεύγει, αφαιρούσαν

μοτοσυκλέτες από διάφορες περιοχές της Αττικής. Τα πολλά εξαρτήματα δικύκλων που βρέθηκαν στα σπίτια τους, παραπέμπουν την Αστυνομία και σε μαύρο εμπόριο ανταλλακτικών. Η έρευνα δείχνει στην Αστυνομία ότι η οργάνωση είχε στηθεί εδώ και τρεις μήνες.

Ειδικότερα στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα, πλήθος ανταλλακτικών και εξαρτημάτων δικύκλων, αλλά και μία άθικτη ακόμη μοτοσυκλέτα η οποία αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Από την έρευνα έως τώρα έχει εξακριβωθεί η κλοπή δέκα μοτοσυκλετών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθούν και τυχόν άλλες κλοπές με τον ίδιο τρόπο μοτοσυκλετών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

΄Οπως εξακριβώθηκε, οι δράστες είχαν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.Υπενθυμίζεται ότι και πριν από λίγους μήνες, από την Ασφάλεια Αθηνών είχε εξαρθρωθεί σπείρα, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε κλοπές δικύκλων.Παραποιούσαν τα χαρακτηριστικά τους και τα μεταπωλούσαν ή τα αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τα εξαρτήματά τους.

Μετά τις κλοπές δικύκλων, τα μετέφεραν στο εργαστήριο αποσυναρμολόγησης και τροποποίησης δικύκλων που διατηρούσαν στο Νέο Κόσμο και σε χώρο αποθήκευσης-έκθεσης των κλοπιμαίων προς πώληση, στο Παγκράτι.Ηγετικό ρόλο στη σπείρα είχε ο ένας 51χρονος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την εκμίσθωση των δύο χώρων, καθόριζε το είδος των μοτοσυκλετών που πρέπει να κλαπούν, ενώ ήταν υπεύθυνος και για τις πωλήσεις των παραποιημένων δικύκλων και των εξαρτημάτων μέσω αγγελιών σε ιστοσελίδα που είχε καταρτίσει ο ίδιος.

Σε έρευνες στους χώρους στο Νέο Κόσμο και το Παγκράτι, είχαν βρεθεί πλήθος εξαρτημάτων μοτοσυκλετών (κινητήρες, πιρούνια, ψαλίδια, φανάρια, κοντέρ, ζάντες αλουμινίου, εξατμίσεις, καθίσματα κ.α.), πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ηλεκτρικό τρυπάνι, συσκευή θερμοκόλλησης, πλήθος εργαλείων για την αποσυναρμολόγηση δικύκλων.

Επίσης βρέθηκαν ακόμη, τρία δίκυκλα με παραποιημένα χαρακτηριστικά.

Το άρθρο Έκλεβαν μοτοσυκλέτες, τις διέλυαν και πωλούσαν τα ανταλλακτικά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα