Τα βρίσκουν για τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ στη ΝΔ – Τι αποφασίστηκε στην ΚΕΦΕ για τη διαδικασία

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η συνεδρίαση των εκπροσώπων των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ.Οι Θόδωρος Αμπατζόγλου, Άννα Ασημακοπούλου, Μακάριος Λαζαρίδης και Στέφανος Σταμούλης είναι αρνητικοί στα πολλά ντιμπέιτ, ωστόσο, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο διεξαγωγής μίας τηλεμαχίας στην ΕΡΤ, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχουν όλοι οι υποψήφιοι.

Συμφώνησαν, πάντως, για τη διοργάνωση δύο συνδιασκέψεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Επ´αυτού εκφράστηκαν επιφυλάξεις με ποιον τρόπο θα γίνουν και σε ποιο κοινό.

Κοινός τόπος των τεσσάρων εκπροσώπων των υποψηφίων είναι ότι η συνεδρίαση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, μιλούν για σημαντική πρόοδο και συμφώνησαν να μην υπάρχουν πληρωμένα διαφημιστικά σποτ των υποψηφίων.

Συνεννόηση επίσης αναμένεται να γίνει θεσμικά με τη δημόσια τηλεόραση και για την κάλυψη των δραστηριοτήτων των υποψηφίων.

Στην ΚΕΦΕ που ξεκίνησε στις 15.00 μετά το μεσημέρι η πλευρά του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας σε σχέση με την εκλογική διαδικασία, ζήτησε να υπάρξει ίδιος αριθμός εκλογικών τμημάτων και τερματικών με αυτόν του 2009, τμήματα και τερματικά και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όπως το 2009, ενώ ο οποίος εξορθολογισμός θα πρέπει να γίνει στη βάση των προδιαγραφών που θα θέσει η εταιρία. Σε σχέση με τους χώρους των εκλογικών κέντρων, πρότεινε όχι μόνο κομματικά γραφεία, άλλα και δημόσιους χώρους, πάλι, όπως το 2009.Η πλευρά Τζιτζικώστα υποστήριξε οτι η ΚΕΦΕ θα πρέπει να ασχοληθεί μόνο με τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα προβλήματα του κόμματος «υπάρχει Πρόεδρος στη ΝΔ, που προεδρεύει». Την ίδια ώρα, η πλευρά Μεϊμαράκη ζητά να ενημερωθεί για τα οικονομικά από την ΚΕΦΕ και τον προεδρεύοντα Ανδρέα Παπαμιμίκο, που ήταν γραμματέας και επί της προηγούμενης ηγεσίας, αυτής του Αντώνη Σαμαρά.

Σε σχέση με τη διαδικασία, από το στρατόπεδο Μεϊμαράκη, λένε οτι όλα εξαρτώνται από το να υπάρξει συμφωνία για τους εκλογικούς καταλόγους. Βάση, σημειώνουν, μπορεί να είναι η λίστα του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και ο κατάλογος του κόμματος, ώστε στη συνέχεια να αποφασιστεί ποιο θα ειναι το αντίτιμο η και τα τμήματα που θα στηθούν σε όλη τη χώρα.

Το παράδειγμα του 2009 ζητούν να ακολουθηθεί για την εκλογική διαδικασία και οι πλευρές του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνη Γεωργιάδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα