Επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία για προσφυγικό, Συρία και Ιράκ

Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει την Κυριακή η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την γερμανική καγκελαρία. Κεντρικό θέμα της επίσκεψης θα είναι το μεταναστευτικό, αλλά θα υπάρξει συζήτηση για την εμπλοκή της Τουρκίας στον πόλεμο κατά της ISIS αλλά και στις επιθέσεις της Άγκυρας κατά του PKK, στα σύνορα Τουρκίας – Ιρακ.

Η

Άνγκελα Μέρκελ θα συζητήσει επίσης με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου το θέμα της τρομοκρατικής επίθεσης κατά την πορεία εναντίον του πολέμου με τους Κούρδους στην Άγκυρα, η οποία άφησε πίσω της 97 νεκρούς και περισσότερους από 140 τραυματίες.

Ερντογάν και Μέρκελ θα συζητήσουν και το θέμα της ρωσικής εμπλοκής στη Συρία, καθώς η Τουρκία θέλει με κάθε τρόπο την απομάκρυνση του προέδρου Άσαντ και την εγκατάσταση εκεί ενός φιλικού προς αυτήν καθεστώτος. Μάλιστα η ρωσική επέμβαση έχει ανατρέψει τα δεδομένα στον πόλεμο με τους αντικαθεστωτικούς αλλά και την ISIS, γεγονός που έχει ισχυροποιήσει τον Άσαντ και τον στρατό του.

Όπως επισημάνθηκε από την γερμανική καγκελαρία και πιο συγκεκριμένα από τον εκπρόσωπό της κυρίας Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ «οι συνομιλίες θα αφορούν κυρίως τον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας, την κατάσταση στη Συρία, τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης καθώς και διμερή θέματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα