Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου για το τεράστιο θέμα που έχει ανακύψει με τις χιλιάδες μετανάστες που έρχονται στη χώρα μας από τα παράλια της Τουρκίας και από την βόρεια Αφρική.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς η χώρα μας δεν έχει τις υποδομές για να υποδεχθεί το κύμα αυτό των παράνομων μεταναστών, οι οποίοι θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση θέλει να εκπονήσει ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, καθώς η χώρα

μας εκτός από τις υποδομές δεν διαθέτει και σοβαρή μεταναστευτική πολιτική, η οποία να αντιμετωπίζει οργανωμένα αυτό το φαινόμενο και να δίνει τη δυνατότητα ελέγχου του προβλήματος.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της κυβέρνησης θα εκπονηθεί έκτακτο σχέδιο, ενώ ξεκίνησαν να λειτουργούν ως καταυλισμοί προσφύγων εγκαταλελειμμένα κτίρια του δημοσίου και του στρατού, προσθέτοντας ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος απαιτεί ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών μηχανισμών, στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί, ενώ έχει ζητηθεί, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, να υπάρξει μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Συρία σε άλλες χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα