Σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος για το θέμα των διακοπών ρεύματος σε αδύναμους συμπολίτες μας

Σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη με τη συμμετοχή του υφυπουργού Ασ. Παπαγεωργίου και μελών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) αλλά και της διοίκησης της ΔΕΗ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο προσπάθειας για να βρεθεί λύση προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της διακοπής ρεύματος

για αυτούς που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην πληρωμή των λογαριασμών τους.

Στόχος είναι οι τρεις φορείς να συμφωνήσουν και να δρομολογήσουν μια λύση για το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου εν μέσω χειμώνα να μην έχουμε άλλα τραγικά περιστατικά όπως αυτό της 13χρονης Σάρας στη Θεσσαλονίκη.

Ήδη αρκετοί Δήμοι έχουν ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσουν μια προσπάθεια εξόφλησης λογαριασμών αδύναμων οικονομικά δημοτών τους, όμως σε αυτή την προσπάθειά τους θέλουν την νομοθετική συνδρομή της κυβέρνησης αλλά και τη συμφωνία με τη ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο αυτό έχει σταλεί μάλιστα και επιστολή τεσσάρων δημάρχων στον πρωθυπουργό με την οποία ζητούν την προσωπική του παρέμβαση, προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα επιτρέψει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εφόσον οι δήμοι έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα, να γίνει τακτοποίηση οφειλών και κάλυψη του κόστους επανασύνδεσης του ρεύματος στους αδύναμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να ζητήσουν:

1) Τη νομοθετική ρύθμιση που ζητούν με την επιστολή τους οι τέσσερεις δήμαρχοι ώστε να μπορεί να εγκριθούν σχετικά κονδύλια από το Ελεγκτικό Συνέδριο

2) Χρηματοδότηση των δήμων ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τέτοιου είδους έξοδα

Να σημειωθεί ότι τα όσα συμβαίνουν με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν «χτυπήσει» τους δήμους και στο θέμα των εσόδων τους, καθώς η αδυναμία πληρωμής τους από τους καταναλωτές σημαίνει ότι και οι ΟΤΑ χάνουν πόρους από τα δημοτικά τέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα