Εγκρίθηκε η συμφωνία από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αλλά με διαφωνίες

Μετά από σχεδόν 11 ώρες συνεδρίαση η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε με άτυπη ψηφοφορία δια ανατάσεως της χειρός, αλλά και με αρκετές διαφωνίες, την συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης της χώρας μας με τους θεσμούς (ΕΚΤ, ΔΝΤ, Ε.Ε.), ενώ το ίδιο θέμα θα συζητηθεί σήμερα και στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος.

Ο

πρωθυπουργός και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους βουλευτές και αφού άκουσε τις θέσεις που ανέπτυξαν, είπε: «Θέλω να ξέρω αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τη συμφωνία κι αν υπάρχει κάποιος που θα καταψήφιζε θα ήθελα να το πει εδώ». Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι η συμφωνία αυτή δεν είναι νέο μνημόνιο όμως ουσιαστικά διαχωρίζεται από τη δανειακή σύμβαση.

Στη μαραθώνια συνεδρίαση κατά την οποία μίλησαν πολλοί βουλευτές εκφράστηκε από αρκετούς διαφωνία και επιφύλαξη σχετικά με το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συμφωνία αναγκάζει την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε πολλά από αυτά που είχε υποσχεθεί προεκλογικά αλλά και είχε εξαγγείλει μετεκλογικά, πριν από τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους στο Eurogroup.

Στις θέσεις που έχει εκφράσει εδώ και αρκετό παρέμεινε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που εκφράζει την Αριστερή Πλατφόρμα μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι δεν έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είχε γίνει συζήτηση και στο υπουργικό συμβούλιο για την διαπραγμάτευση.

Θα πρέπει τέλος να αναφερεθεί ότι από το κυβερνητικό επιτελείο κάνουν λόγο για περίπου 10 βουλευτές που ψήφισαν παρών, ενώ από την Αριστερή Πλατφόρμα μιλούν για μεγαλύτερο αριθμό ο οποίος προσεγγίζει τους 30.

Για το θέμα μίλησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος είπε ότι είναι θεμιτό να εκφράζονται διαφωνίες, όμως όλοι θα ψήφιζαν υπέρ της συμφωνίας που πέτυχε η κυβέρνηση στο Eurogroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα