«Συνομιλία με την πέτρα» στο χώρο τέχνης και δράσης «Νότιος»

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Βούλας «Ευριάλη» και οι Εκδόσεις «Αστερίας», παρουσιάζουν στις 11:30 σήμερα το πρωί, στο χώρο τέχνης και δράσης «Νότιος», το νέο βιβλίο της ζωγράφου Καίτης Μεσσηνέζη «Συνομιλία με την πέτρα».

Το βιβλίο αναφέρεται στη ζωγραφική πέτρας, τον τρόπο κατασκευής των βοτσαλωτών, τα απολιθωμένα της Λέσβου και σε βράχους-γλυπτά της φύσης στην Ελλάδα και αλλού.

Για το βιβλίο με τίτλο «Συνομιλία με την πέτρα», θα μιλήσει ο πρώην υπουργός, βουλευτής Λέσβου και αρχιτέκτονας, Νίκος Σηφουνάκης,

και η γνωστή συγγραφέας Ελένη Σαραντίτη. Το συντονισμό θα κάνει η Ματίνα Μασοκώστα.

Παίρνοντας στα χέρια σου το βιβλίο της Καίτης Μεσσηνέζη «Συνομιλία με την πέτρα» σε γοητεύει από την πρώτη στιγμή η απλότητα του λόγου, η αμεσότητα της έκφρασης, η αίσθηση ότι βρίσκεται απέναντί σου και σου μιλά. Αυτό όμως που σε εντυπωσιάζει, που σε κάνει να το ξεφυλλίζεις ξανά και ξανά είναι τα έργα που εικονίζονται στις σελίδες του, έργα γεμάτα φαντασία και απαράμιλλη τέχνη. Οι σελίδες πλημμυρίζουν με 21 ζωγραφιές στις οποίες φαντασία και τέχνη διαπλέκονται μοναδικά δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο αισθητικό αποτέλεσμα, μετατρέποντας την πέτρα σε ζωγραφικό πίνακα, σε μοναδικό έργο τέχνης. Ζώα, πουλιά, μορφές που θυμίζουν άλλοτε φιγούρες αρχαίου δράματος κι άλλοτε γλυκά αγαπημένα πρόσωπα, μυθικές αναπαραστάσεις, φυσικά τοπία είναι ορισμένα από τα προσφιλή της θέματα.

Μια καλαίσθητη έκδοση 72 σελίδων, στην οποία η Καίτη Μεσσηνέζη αποκαλύπτει κι άλλες πτυχές του ταλέντου της. Την ικανότητά της να μεταμορφώνει με τη ζωγραφική της την ψυχρή, απρόσωπη, παγωμένη πέτρα σε έργο με ψυχή και ζωντάνια ή να δημιουργεί ένα βοτσαλωτό δίνοντας αξία στα μικρά πολύχρωμα βοτσαλάκια της θάλασσας.

Χώρο τέχνης και δράσης «Νότιος» Βασιλέως Παύλου 108 Βούλα, - Τηλ: 2130251001.

Keywords
Τυχαία Θέματα