Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών βραβεύει σπάνιους εθελοντές ζωής και αγάπης

«Ξεχωριστούς» ανθρώπους, οι οποίοι με τη στάση ζωής και τις πράξεις τους ενσάρκωσαν την έννοια του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς, τιμά τη Δευτέρα 7 Απριλίου, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Στόχος της ειδικής εκδήλωσης με τίτλο «Με τη δύναμη της ψυχής μου…», είναι να αναγνωριστεί η αξία και η σημασία του εθελοντισμού σε κάθε έκφανση της ανθρώπινης ζωής. Πολύ, δε, περισσότερο στη σημερινή εποχή, κατά την οποία ο εθελοντισμός αποτελεί κοινωνικό αίτημα και ανάγκη, και σε

αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών επέλεξε να εκφράσει, με σεμνότητα και σεβασμό, τον τεράστιο θαυμασμό και την απεριόριστη εκτίμηση, υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη της δημοτικής αρχής και των πολιτών, απέναντι σε πρόσωπα που επέδειξαν και επιδεικνύουν σπάνιο ψυχικό μεγαλείο, αλτρουισμό και αυτοθυσία, καλλιεργώντας έτσι μια άξια προς μίμηση συμπεριφορά κι ένα αναμορφωμένο ατομικό και συλλογικό ήθος.

Σπουδαίοι άνθρωποι ανάμεσά μας

Την οργανωτική φροντίδα της εκδήλωσης έχει ο αρμόδιος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης-Συκεών Ιωάννης Δαλάτσης, και στη διάρκειά της θα τιμηθούν σπουδαίοι άνθρωποι που έζησαν και ζουν ανάμεσά μας, έχοντας προσφέρει υψηλές υπηρεσίες στην πατρίδα, στον άνθρωπο, στο παιδί, στον αθλητισμό, στο περιβάλλον…

Οι πρωταθλητές της ζωής και εκφραστές των αρχών του Ολυμπισμού, Ολυμπιονίκες των Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και του Λονδίνου, Ανδρέας Κατσαρός στην κολύμβηση και Ηλίας Ναλμπάντης στη σφαιροβολία, καθώς και οι προπονητές τους Χρυσάφης Βαγγελακάκης και Ηλίας Αθανασιάδης αντίστοιχα.

Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Γεδεών Χατζημπάρμπας, για την άμεση παροχή καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης σε εργαζόμενο του δήμου, ο οποίος υπέστη ανακοπή των ώρα του καθήκοντος.

Η Ολυμπία Κορδά για το ψυχικό μεγαλείο που επέδειξε κάνοντας σκοπό της ζωής της την ψυχοσωματική αποκατάσταση και την κοινωνικοποίηση του παιδιού με αναπηρία που υιοθέτησε.

Νέοι αιμοδότες της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος Νεάπολης-Συκεών, οι οποίοι αμέσως μετά την ενηλικίωσή τους αποφάσισαν να ενταχθούν στο τεράστιο σώμα εθελοντών αιμοδοτών του δήμου και να προσφέρουν για τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.

Οι εθελοντές-μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ.) για την απαράμιλλη αυτοθυσία που επιδεικνύουν σε έκτακτες περιστάσεις, προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο.

Οι εθελοντές καθηγητές που παραδίδουν αφιλοκερδώς μαθήματα στα παιδιά των λυκείων στα Εργαστήρια Δωρεάν Ενισχυτικής Διδασκαλίας του δήμου μας για το σχολικό έτος 2013-2014, καθώς και οι εθελοντές της γραμματειακής υποστήριξης των τμημάτων αυτών.

Ο αείμνηστος λοχαγός της Αεροπορίας Στρατού Θεόκλητος Καλφόπουλος, που έπεσε ηρωικά την ώρα του καθήκοντος, επιχειρώντας με ελικόπτερο την κατάσβεση πυρκαγιάς στον Αίγειρο Δράμας, στις 15 Σεπτεμβρίου 1994.

Η εκδήλωση βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Κομνηνών και Μεγάρων).

Μουσικά θα συνοδεύσει η χορωδία των μελών των Α΄, Β΄ και Γ΄ Κ.Α.Π.Η. Συκεών.

Keywords
Τυχαία Θέματα