Συνέρχεται σήμερα το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Συνεδριάζει σήμερα στις 14.00 το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, στα γραφεία του κόμματος, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο πρόεδρος του Κινήματος αναμένεται να κάνει ένα πρώτο απολογισμό για τις μέχρι τώρα εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή και να αναδείξει το ρόλο του ΠΑΣΟΚ

στην πολιτική εξόντωση της ναζιστικής οργάνωσης.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι πρόκειται για «δικαίωση του Κινήματος, το οποίο έθεσε από την πρώτη στιγμή πέρσι, κατά τη διάρκεια των εκλογικών αναμετρήσεων το θέμα της απομόνωσης της Χρυσής Αυγής και την αντιμετώπιση του φαινομένου».

Ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει για όλα τα θεσμικά βήματα, που θα κάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να περιορίσει την απειλή για αποσταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης.

Το ΠΑΣΟΚ είναι κάθετα αντίθετο σε κάθε ιδέα περί πρόωρων εκλογών, αν και τα στελέχη του εκτιμούν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για προσφυγή στις κάλπες δεν προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή, ούτε από το σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από το φλερτ, που έχουν με το ενδεχόμενο αυτό ορισμένοι συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Επισήμως ωστόσο μένουν στη διαβεβαίωση του κ. Σαμαρά ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα