Συνεδριάζει στις 18:30 μέσω τηλεδιάσκεψης το Eurogroup για να εξετάσει τη νέα πρόταση της κυβέρνησης

Νέα συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιεί σήμερα, Τετάρτη, στις 18.30 ώρα Ελλάδας το Eurogroup, με θέμα την εξέταση των προτάσεων που θα στείλει η ελληνική κυβέρνησης.

Όπως είναι γνωστό κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης έριξε στο τραπέζι πρόταση γι ένα διετές πρόγραμμα (μνημόνιο) που θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση 29,1 δισεκατομμυρίων ευρώ με αντάλλαγμα σκληρούς όρους και μέτρα.

Ο κ. Βαρουφάκης δεσμεύτηκε στους υπουργούς Οικονομικών ότι στο Εurogroup

της Τετάρτης θα καταθέσει έγγραφο στο οποίο θα περιλαμβάνονται με συγκεκριμένο τρόπο τα μέτρα στα οποία θα δεσμεύεται η ελληνική κυβέρνηση και τα οποία θα βαζίζονται στην τελευταία πρόταση των θεσμών που γνωστοποίησε την Κυριακή ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτό δεν θα συμμετέχει το ΔΝΤ, ενώ κατά άλλες πληροφορίες το θέμα της συμμετοχής ή όχι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα ξεκαθαρίσει σήμερα.

Για να γίνει δεκτό το αίτημα της Ελλάδας για νέο πρόγραμμα έγινε ξεκάθαρο ότι πρέπει να τηρηθούν οι τυπικές διαδικασίες και αν οι Υπουργοί Οικονομικών συμφωνήσουν στο ότι η Ελλάδα χρειάζεται τρίτο πρόγραμμα, τότε η απόφαση αυτή θα πρέπει να επικυρωθεί από κοινοβούλια, των χωρών της ΕυρωζώνηςΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα