Συνέχιση διαπραγματεύσεων με τρόικα το μεσημέρι

Νέες συναντήσεις με τον υπουργό Εργασίας και τον υπουργό Οικονομικών έχουν σήμερα (Κυριακή) το μεσημέρι  οι επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας, καθώς σταδιακά δείχνουν να «κλειδώνουν» μέτρα 9,2 δισ. ευρώ για το 2013, ενώ ταυτόχρονα καταργούνται από εφέτος οι φοροαπαλλαγές.
Οι επικεφαλής της τρόικας θα συναντηθούν με τον κ. Βρούτση στη μία το μεσημέρι, με τον κ. Στουρνάρα στις 14:00, ενώ στις 16:00 θα δουν τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.  Αντώνη Μανιτάκη.
Παράλληλα, η τρόικα

ζητεί «ψαλίδι» στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης, «αντικατάσταση» των ωριμάνσεων (τριετίες) στους μισθούς και ενίσχυση της «ευελιξίας» στα ωράρια εργασίας.

Οι δανειστές θέτουν ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης αλλαγές που πρακτικά σημαίνουν την κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Ωστόσο ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε χθες (Σάββατο) ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή στα εργασιακά.

Η τρόικα πάντως, εκτός από τα εργασιακά θέτει και το φορολογικό ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ενώ το κενό του 1 δις ευρώ που έχει προκύψει από τον ΕΟΠΥΥ οδηγεί το οικονομικό επιτελείο στη μείωση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και στην κατάργηση των φοροαπαλλαγών από το 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα