Υπογραφές αρχηγών στο νέο Μνημόνιο ζητά η τρόικα

Τη μέγιστη δυνατή πολιτική δέσμευση από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση επιθυμεί η τρόικα, ζητώντας τα σκληρά μέτρα που θα αποφασιστούν για την επόμενη διετία ή τετραετία να έχουν τις υπογραφές και των τριών πολιτικών αρχηγών για να προχωρήσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών απαιτούν το νέο μνημόνιο με τις περικοπές ύψους 13,5 δισ. ευρώ να υπογράφεται από τον Αντώνη Σαμαρά,

τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

Η τρόικα θέλει  το νέο Μνημόνιο να συνοδεύεται από επιστολή προθέσεων με τις υπογραφές των τριών πολιτικών αρχηγών, καθώς και του υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η επιστολή προθέσεων που συνόδευε το επικαιροποιημένο μνημόνιο υπογραφόταν μόνο από τον υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Παραλήπτες της νέας επιστολής θα είναι οι επικεφαλής της τρόικας, δηλαδή ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ  Όλι Ρεν, η γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Υπενθυμίζεται ότι  στο παρελθόν η τρόικα είχε ζητήσει να υπογραφεί παρόμοια επιστολή από τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο οποίος όμως αρνήθηκε.

Αντίθετα, το Μνημόνιο του Μαρτίου είχε τρεις υπογραφές, καθώς το είχε υπογράψει ο τότε πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος.

Αν και δεν πρόκειται για ζήτημα ουσίας, η επιμονή της τρόικας στις υπογραφές, προκαλεί αλγεινή εντύπωση για άλλη μια φορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα