Συνάντηση Πάνου Καμμένου με τον πρόεδρο της Κύπρου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη συναντήθηκε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, και σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, είπε ότι αντάλλαξαν απόψεις για διάφορα θέματα, ενώ ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και πρόσθεσε ότι «η τρίτη φάση φαίνεται να καθυστερεί εξαιτίας της στάσης της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων».

Ο κ. Καμμένος

έθεσε τρία θέματα στον κ. Αναστασιάδη «με τα οποία συμφωνήσαμε» όπως είπε και αφορούν την απόδοση στη Βουλή της Κύπρου των αρχείων του Φακέλου της Κύπρου, που βρίσκονται στη Βουλή των Ελλήνων, την υπογραφή συμφωνίας για τις ΑΟΖ και τη στάση που πρέπει να κρατήσουν Ελλάδα και Κύπρος σε σχέση με τα μέτρα που θέλει να πάρει κατά της Ρωσίας, η ΕΕ.

Τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή να αρνείται να δώσει τα αρχεία, όταν ο ελληνισμός ενημερώνεται πλέον από τα αρχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Φόρεϊν Όφις, τα οποία έχουν ανοίξει μετά από τόσα χρόνια».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης συμφώνησε να δοθούν αυτά τα αρχεία του Φακέλου της Κύπρου, σύμφωνα εξάλλου και με το πόρισμα της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το άρθρο Συνάντηση Πάνου Καμμένου με τον πρόεδρο της Κύπρου εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα