Οι έρωτες των πολιτικών της Κεντροαριστεράς

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ Εφημερίδα Παραπολιτικά

Στην αθέατη πλευρά των πολιτικών πρωτοβουλιών για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας βρίσκουν καταφύγιο τα ανθρώπινα πάθη.

Ιστορίες αγάπης και έρωτα, με ένοχα μυστικά, επεισοδιακούς χωρισμούς, πόθους αδιέξοδους, συνθέτουν την άλλη όψη της πολιτικής. Δηλαδή το αυθεντικό «Αρλεκιν» της Κεντροαριστεράς, που ακόμα ψάχνεται σε επίπεδο κομματικών ηγεσιών, με ανέξοδα φλερτ και ανούσια

σκέρτσα, να βρει κοινό βηματισμό στην πορεία ανασυγκρότησής της.

Το τελευταίο διάστημα, η ανθρωπογεωγραφία της Κεντροαριστεράς απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις ιστορίες αγάπης που είδαν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστές κορυφαία στελέχη του χώρου.

Η πρώτη ερωτική θύελλα ξέσπασε πριν από έναν χρόνο, όταν έγινε γνωστό ότι ο τότε εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Παπαδόπουλος, είναι ζευγάρι με την Αλεξία Μπακογιάννη. Και επειδή ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται, στην πορεία του χρόνου αποκαλύφθηκαν και οι άλλοι δεσμοί από τα «ροζ» παρασκήνια της πολιτικής. Οπως αυτός του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου, ο οποίος μεταπήδησε στη ΔΗΜ.ΑΡ. και εκεί συνάντησε τη νέα του σύντροφο, βουλευτή του κόμματος του Φώτη Κουβέλη, Κατερίνα Μάρκου.

Εσχάτως, αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ένας ακόμη πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που επίσης είχε «αυτομολήσει» στη Δημοκρατική Αριστερά, εγκατέλειψε τη συζυγική σχέση για τα μάτια μιας γυναίκας, που γνώρισε στο γραφείο του Ευ. Βενιζέλου. Πρόκειται για τη σχέση του Πάνου Μπεγλίτη με τη Μαρία Μελιγκώνη. Εκτός όμως από αυτόν, ένας ακόμη πρώην υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου, που πριν από τρία χρόνια τον εγκατέλειψε η σύντροφός του επειδή ψήφισε το Μνημόνιο, απολαμβάνει σήμερα τον έρωτα της ζωής του με πρώην επιστημονική συνεργάτιδα και ανιψιά στελέχους της Ν.Δ. Πρόκειται για τον Σπύρο Κουβέλη και την προερχόμενη από τη Νέα Δημοκρατία Χριστίνα Δεληγιάννη.

ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ - ΜΑΡΙΑ ΜΕΛΙΓΚΩΝΗ

Ο σοβαρός οικογενειάρχης και η γοητευτική 45άρα

Αρχικώς, η είδηση ότι ο επί σειράν ετών στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης εγκατέλειψε τη συζυγική στέγη για τα μάτια της 45χρονης Μαρίας Μελιγκώνη δεν έγινε πιστευτή στους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους, δεδομένου ότι ο Κορίνθιος πολιτικός είχε πάντα τη φήμη του σοβαρού οικογενειάρχη, που δύσκολα θα υπέκυπτε σε επικίνδυνους πειρασμούς.

Η φερόμενη ως σύντροφός του, Μαρία Μελιγκώνη, συγγενής του πρώην οννεδίτη και γνωστού δημοσιογράφου της «Αυγής», Γιώργου Μελιγκώνη, μπορεί να είναι ένα πρόσωπο παντελώς άγνωστο στο πανελλήνιο, ωστόσο στην πολιτική και δημοσιογραφική πιάτσα έχει ενδιαφέρουσα διαδρομή, καθώς είχε το ταλέντο να κινείται σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Κατάφερνε να έχει αξιοζήλευτη πρόσβαση στα πολιτικά γραφεία της εξουσίας, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι ήταν γνωστή στον σημερινό ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη. Η γνωριμία της με τον Π. Μπεγλίτη έγινε τον Ιανουάριο του 2012. Ο κ. Μπεγλίτης πήγε μία μέρα στο γραφείο της αντιπροεδρίας στη Ζαλοκώστα, όπου είχε εγκατασταθεί ως αντιπρόεδρος ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Εκεί είδε την ξανθή 45άρα και ξεκίνησε το πρώτο φλερτ με τη Μαρία Μελιγκώνη, η οποία εμφανιζόταν ως επιστημονική συνεργάτιδα του Ευ. Βενιζέλου, αλλά ουδείς ήταν σε θέση να πιστοποιήσει τα καθήκοντα που ασκούσε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόσωπο που μεσολάβησε για να τοποθετηθεί στην έδρα της αντιπροεδρίας, γεγονός που και η ίδια το έλεγε σε συνομιλητές της, ήταν ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Στο παρελθόν, η Μαρία Μελιγκώνη, λόγω του ότι είχε σύζυγο από την Κρήτη, ασκούσε καθήκοντα συμβούλου στο γραφείο του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης Στ. Αρναουτάκη και νυν περιφερειάρχη Κρήτης. Ο κ. Αρναουτάκης την αποδέσμευσε από τα καθήκοντά της σχετικά νωρίς, χωρίς ωστόσο να δοθεί μια σοβαρή εξήγηση για το εάν οι υπηρεσίες που προσέφερε ανταποκρίνονταν με υπευθυνότητα στην πολιτική γραμμή της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου. Στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης επί Ευ. Βενιζέλου βρέθηκε, όπως προαναφέρθηκε, έπειτα από συστάσεις του κ. Παπαδημούλη. Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα μόλις ο κ. Βενιζέλος εκλέχτηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τον Μάρτιο του 2012, έδωσε εντολή στους αστυνομικούς του να εμποδίσουν την είσοδό της στην Ιπποκράτους. Αγνωστο γιατί.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι είχε προκαλέσει με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της, καθώς την είχαν ακούσει να λέει ότι «βρίσκεται σε μυστική αποστολή για λογαριασμό του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Β. Σόιμπλε». Μόλις απομακρύνθηκε από το περιβάλλον Βενιζέλου, ο Πάνος Μπεγλίτης φέρεται να ανέλαβε την επαγγελματική της αποκατάσταση σε άλλο κυβερνητικό πόστο. Με παρέμβασή του τοποθετήθηκε μετά τις εθνικές εκλογές στο γραφείο του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε εκεί μακροημέρευσε, καθώς ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος έλυσε τη συνεργασία που είχε μαζί της, διαμαρτυρόμενος στον Π. Μπεγλίτη ότι του διέλυσε το γραφείο.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ

«Μωρό μου, είμαι Αθήνα, παράτα τα όλα και έλα»

Την ώρα που ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτης Κουβέλης, πάσχιζε να σώσει την ενότητα του κόμματος μετά τη βαριά ήττα στις ευρωεκλογές, η Αγίου Κωνσταντίνου ερχόταν στο επίκεντρο της «ροζ» επικαιρότητας με την αποκάλυψη ότι η βουλευτής του κόμματος Κατερίνα Μάρκου ήταν ζευγάρι με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και προσχωρήσαντα εδώ και έναν χρόνο στον ίδιο πολιτικό φορέα, Θανάση Οικονόμου.

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στην πολιτική πιάτσα, ενώ οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης, στην προσπάθειά τους να δώσουν εξηγήσεις στον Τύπο προκειμένου να αποκαταστήσουν την αλήθεια των γεγονότων, περιέπλεξαν ακόμη περισσότερο το ειδύλλιό τους, καθώς στο παιχνίδι της δημοσιότητας ενεπλάκησαν και οι πρώην σύζυγοί τους.

Η αρχή έγινε όταν η πρώην σύζυγος του Θανάση Οικονόμου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του και προέβη σε σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του, υποστηρίζοντας ότι ο λόγος του διαζυγίου ήταν ο ερωτικός δεσμός που διατηρούσε ο πρώην βουλευτής με τη νυν βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ., Κατερίνα Μάρκου.

Η ίδια αντελήφθη την εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε όταν η Κατερίνα Μάρκου φέρεται να του έστειλε το ακόλουθο μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο. Ιδού πώς περιέγραψε η ίδια τα γεγονότα: «Μωρό μου, είμαι Αθήνα, παράτα τα όλα και έλα». «Ευθέως μου ομολόγησε ότι διατηρεί ερωτική σχέση-δεσμό με την κυρία Αικατερίνη Μάρκου, βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. στη Θεσσαλονίκη», είπε η σύζυγος. Μάλιστα κατηγόρησε το σύζυγό της ότι την άφησε απροστάτευτη οικονομικά. Για να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό ότι ο πρώην σύζυγός της έχει μεγάλα εισοδήματα και κακώς δεν στηρίζει οικονομικά τα παιδιά του, είχε αναφέρει και ορισμένα στοιχεία που κατ’ αυτήν επιβεβαιώνουν ότι εξακολουθεί να ζει πολυτελώς. «Διατηρεί επί έτη μέχρι και σήμερα πολιτικό γραφείο στο κέντρο των Ιωαννίνων με μηνιαίο μίσθωμα 500 ευρώ. Πραγματοποιεί σε μηνιαία βάση ταξίδια σε εσωτερικό και εξωτερικό και γι’ αυτό είναι platinum member στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Εχει χρυσή πιστωτική κάρτα με όριο ανάληψης 9.000 ευρώ. Εχει πολυτελή γκαρνταρόμπα και αξεσουάρ. Οδηγεί πολυτελές αυτοκίνητο».

Μετά από αυτό τον σάλο, η Κατερίνα Μάρκου αναγκάστηκε να τοποθετηθεί δημοσίως, αναφέροντας σε δήλωσή της: «Παρότι στεναχωρούμαι για μια σχέση ανθρώπων που κατέληξε στα δικαστήρια, δηλώνω ρητά ότι η διάσταση των συζύγων και όλη αυτή η εξέλιξη δεν με αφορά και δεν οφείλεται σε εμένα, από καμία άποψη». Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο πρώην σύζυγός της, ο Κ. Παπαζήσης, δηλώνοντας ότι «με την Κατερίνα Μάρκου ενυμφεύθην το 2004. Κατά τη διάρκεια του συζυγικού μας βίου, η Κατερίνα υπήρξε άψογη σύζυγος, ηθική, και γενικότερα είχαμε μια θαυμάσια σχέση. Ουδέποτε υπήρξε τρίτο πρόσωπο. Η δε ευθύνη για το διαζύγιο βαρύνει κατά 100% εμένα».

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ

Καρδούλες και εξομολογήσεις σε πράσινο και γαλάζιο φόντο

Η προηγούμενη σύντροφος του Σπύρου Κουβέλη, Στεφανία Μιζάρα, διέλυσε τη σχέση που είχε μαζί του επειδή ως υφυπουργός Εξωτερικών του Γιώργου Παπανδρέου το 2011 ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο. «Ο Σπύρος ψήφισε το Μνημόνιο και την επόμενη μέρα χωρίσαμε», είχε αποκαλύψει η ίδια, εξιστορώντας στο παρελθόν τα γεγονότα που οδήγησαν τη σχέση τους σε κρίση, καθώς και την πρώτη τους γνωριμία: «Οταν ήμουν 33 ετών γνώρισα τον Σπύρο. Ηταν ψηλός, όμορφος, γοητευτικός. Ηταν 42 ετών, χωρισμένος, και τα δύο του παιδιά ζούσαν με τη μητέρα τους στη Γαλλία. Ηταν περιβαλλοντολόγος, παθιασμένος με τη φύση και τις τέχνες. Τον γνώρισα στη Ρόδο, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Ηταν πρόεδρος του φεστιβάλ. Ημουν η φωτογράφος. Σε δύο μήνες είχαμε αφήσει τους συντρόφους μας και ξεκινήσαμε να ζούμε μαζί». Ο πενηντάρης σήμερα Σπύρος Κουβέλης δεν πτοήθηκε από την εξέλιξη που είχε η συμβίωσή του με τη φωτογράφο Στεφανία Μιζάρα. Περισσότερο ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι έδωσε πολιτικές προεκτάσεις στα αίτια του χωρισμού τους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ξαναέφτιαξε τη ζωή του, γνωρίζοντας την 37χρονη σήμερα Χριστίνα Δεληγιάννη. Απόφοιτη της Αγγλικής Φιλολογίας, με σημαντικές μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμια της Αμερικής. Η Χριστίνα Δεληγιάννη γνωρίστηκε με τον Σπύρο Κουβέλη στο πλαίσιο συνεδριακών εκδηλώσεων για το περιβάλλον, ενώ στην πολιτική και δημοσιογραφική πιάτσα ήταν γνωστή ως ανιψιά και επιστημονική συνεργάτιδα του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Δράμα, Σταύρου Δαϊλάκη. Για ένα διάστημα είχε εργαστεί και στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας. Είναι ζευγάρι με τον Σπύρο Κουβέλη τον τελευταίο χρόνο, γεγονός που δεν το κρύβουν, αλλά το προβάλλουν και δημοσίως. Δηλαδή, μέσα από τις προσωπικές τους σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας τα σημεία όπου διασκεδάζουν και απολαμβάνουν τον έρωτά τους, με όλες τις συμπαρομαρτούσες ενδείξεις. Δηλαδή, καρδούλες και τρυφερές εξομολογήσεις, που δίνουν λαβές για επαινετικά σχόλια στους κοινούς τους φίλους.

Keywords
ερωτες, το φως, σπυρος κουβελης, νεα δημοκρατια, φώτης κουβέλης, αρλεκιν, φλερτ, φως, ροζ, ΠΑΣΟΚ, νέα, βενιζελος, παπανδρεου, μνημονιο, μαρια, συριζα, κρητη, αγνωστο, σόιμπλε, εκλογες, αθηνα, θεσσαλονικη, member, ρητά, οφείλεται, χριστινα, γαλλια, δραμα, κινηση στους δρομους, εφημεριδα δημοκρατια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, ξανθη, οφειλετες δημοσιου, μνημονιο 2, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, χρυση αυγη, βουλευτικές εκλογές 2012, σταυροι, Ημέρα της μητέρας, μνημονιο 3, φώτης κουβέλης, κουβελης, φεστιβαλ κινηματογραφου, ρητά, αξεσουαρ, βηχας, δημοκρατια, δημοκρατικη αριστερα, εδρα, ηθικη, ηττα, μητερα, ολυμπιακη αεροπορια, οψη, πλαισιο, τηλεφωνο, φλερτ, φως, ωρα, αικατερινη, αλεξια, αμερικανικη πρεσβεια, ανιψια, αποκαλυψη, ασφαλιστικα μετρα, αψογη, βομβα, γεγονοτα, γεγονος, γνωριμια, γοητευτικος, γραφεια, διαστημα, δηλωση, δοθει, εγινε, ευρω, ειπε, εξελιξη, ετη, ετων, ευθυνη, εφημεριδα, ζωη, ζωης, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, υφυπουργος, θυελλα, ιστοριες αγαπης, κινητο, κυρια, ματια, μηνες, μαρια, μυστικα, παντα, ολυμπιακη, οφείλεται, παιδια, περιβαλλον, πρωταγωνιστες, σελιδες, συγκεκριμενα, συζυγο, σπυρου, σχολια, ταξιδια, το φως, τρια, φεστιβαλ, φυση, φημη, χριστινα, χρυση, ψηλος, αγνωστο, δημητρης, κωνσταντινου, member, παιχνιδι, πληροφοριες, ροδο, σπυρος, ξεκινησε, ζευγαρι
Αναζητήσεις
μελιγκωνη μαρια
Τυχαία Θέματα