“Έπεσαν” τα πρώτα πρόστιμα για τις παράνομες ενοικιάσεις πολυτελών κατοικιών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ άρχισαν να βεβαιώνονται κατόπιν ελέγχων σε ιδιοκτήτες πολυτελών σπιτιών και επαύλεων που ενοικιάζουν παράνομα τις ιδιοκτησίες τους σε τουρίστες, χωρίς να κόβουν οποιοδήποτε παραστατικό ή να έχουν προμηθευτεί το ειδικό σήμα για την νόμιμη ενοικίαση των σπιτιών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη χαρακτηριστική περίπτωση βεβαίωσης προστίμου σε ιδιοκτήτη που ενοικίαζε παράνομα τη βίλα του σε τουρίστες έγινε πρόσφατα στη Σαντορίνη, ο ιδιοκτήτης που δεν είχε λάβει σήμα λειτουργίας και διαφήμιζε παράνομα το κατάλυμά

του σε εξειδικευμένο ταξιδιωτικό ιστότοπο.

Το μεικτό κλιμάκιο που διαπίστωσε τη παράβαση αποτελούνταν από υπαλλήλους της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού, της Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες διασταύρωσαν την κράτηση στο κατάλυμα, μέσω της ιστοσελίδας, σε Ελληνοαυστραλούς τουρίστες. Το κατάλυμα ενοικιάζονταν έναντι 400 ευρώ την ημέρα.

Να σημειωθεί ότι μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών που ξεπερνά πλέον τους 2.000 έχουν κινήσει την απλοποιημένη διαδικασία και έχουν λάβει ειδικό σήμα λειτουργίας για τις βίλες και επαύλεις τους. Τα έσοδα από τις μισθώσεις των εν λόγω πολυτελών κατοικιών που εισήλθαν από φέτος στη πραγματική τουριστική οικονομία υπερβαίνουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που έχει κινητοποιήσει τις υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού και την οικονομική αστυνομία, προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο της παράνομης ενοικίασης από το οποίο το κράτος χάνει, σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, πολύτιμα έσοδα.

Το άρθρο “Έπεσαν” τα πρώτα πρόστιμα για τις παράνομες ενοικιάσεις πολυτελών κατοικιών εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα