Συνάντηση Ολάντ, Μόντι, Ραχόι σήμερα στη Μάλτα

Συνάντηση θα έχουν σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με τον πρωθυπουργο της Ιταλίας, Μάριο Μόντι και τον Ισπανό ομόλογο του Μαριάνο Ραχόι, στο περιθώριο της διήμερης συνόδου «5+5» για τη Μεσόγειο στη Μάλτα.

Εκτός από την ασφάλεια, το περιβάλλον και την παράνομη μετανάστευση στη Μεσόγειο, αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα της Ισπανίας, μετά τις έντονες φήμες που θέλουν τη χώρα να προσφεύγει στο μηχανισμό διάσωσης.

Χθες, ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος δήλωσε ότι « η Ισπανία δεν έχει ανάγκη από ένα πρόγραμμα διάσωσης» καθώς όπως υποστηρίζει

ο ιδιος σήμερα η ισπανική οικονομία και «βιώσιμη και ανταγωνιστική είναι».

Νωρίτερα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ είχε ανακοινώσει ότι θα στείλει μια αποστολή για την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος στην Ισπανία από τις 15 έως τις 26 Οκτωβρίου, δεδομένου του ισπανικού αιτήματος για στήριξη τραπεζών της χώρας, το οποίο και έχει εγκριθεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, η Ισπανία δεν έχει ζητήσει επιπλέον οικονομική βοήθεια από το Ταμείο ωστόσο τόνισε ότι εκείνο έχει δεσμευτεί σε μια συνεχή εποπτεία του τραπεζικού τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα