ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Ταλαιπωρία και ατελείωτες ουρές περιμένει όποιον ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ επιλέξει να κλείσει ραντεβού με γιατρό από τις γραμματείες του φορέα (πρώην ΙΚΑ) αντί να καλέσει τα νέους πενταψήφιους αριθμούς, με κόστος.

της Βασιλικής Αγγουρίδη

Μια συνεχή ταλαιπωρία αποδεικνύεται η σχέση ασφαλισμένων και ΕΟΠΥΥ, αφού εκτός τις κινητοποιήσεις των διαφόρων παρόχων υγείας που παραμένουν απλήρωτοι από τον Οργανισμό και το υψηλό κόστος

για να κλείσουν τηλεφωνικά ένα ραντεβού, έχουν να αντιμετωπίσουν τις ουρές αν απευθυνθούν στις γραμματείες του φορέα.

Το τελευταίο διάστημα οι γραμματείες του ΕΟΠΥΥ (πρώην γραμματείες ΙΚΑ), που έχουν την ευθύνη να κλείνουν ραντεβού για όσους δεν επιλέξουν την τηλεφωνική κλήση, παρουσιάζουν συνωστισμό, όπως παραδέχεται και η διοίκηση του Οργανισμού, επειδή μέχρι σήμερα την υπηρεσία αυτή είχε αναλάβει ιδιωτική εταιρεία με πολλούς υπαλλήλους, της οποίας σύμβαση όμως έχει λήξει!

Έτσι κλήθηκαν υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ να τους αντικαταστήσουν, αλλά είναι σαφώς λιγότεροι και δεν επαρκούν.

Ο φόρτος εργασίας. όπως αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ: «οφείλεται στο ότι µ μετά από 10 χρόνια κατά τα οποία η συγκεκριμένη υπηρεσία εξυπηρετούνταν από ιδιωτική εταιρεία µε 610 εξειδικευμένους χειριστές, η σύμβαση που υπήρχε έληξε. Μέχρι να αναδειχθεί νέος ανάδοχος µέσα από διαγωνιστική διαδικασία, ο ΕΟΠΥΥ ανέλαβε, σε συνεννόηση µε το ΥΥΚΑ, να καλύψει αυτήν την υπηρεσία µε προσωπικό αριθµητικά µικρότερο και ανειδίκευτο, προκειµένου να µην προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση ή σε εξωσυμβατική καταβολή αποζημίωσης του κόστους της υπηρεσίας, όπως έγινε στο παρελθόν και η οποία χρειάστηκε να νομιμοποιηθεί µε το νόμο 3918/11».

Keywords
Τυχαία Θέματα