Συμμορίες με… κουβάδες νερού και «πρωινό καφέ»!

Συμμορίες διαρρηκτών-ληστών με… κουβάδες ανά χείρας και «πρωινό καφέ» για σχεδιασμό δράσης!!! Αποσβολωμένα τα θύματα των κακοποιών και έκπληκτοι οι αστυνομικοί, μετά από κάθε εξάρθρωση σπείρας που σαρώνει σπίτια στην Αττική, βρίσκονται μπροστά σε νέα δεδομένα, που μετέρχονται οι απανταχού μπουκαδόροι.

Για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα εξαρθρώθηκε συμμορία διαρρηκτών, που «δούλευε» με κουβά! Γεμάτο νερό βέβαια, μέσα στον οποίο βουτούσαν τους συναγερμούς των σπιτιών που έβαζαν στο στόχαστρο για να τους…

φιμώσουν και τουλάχιστον να μη κινητοποιήσουν έγκαιρα, έστω τους περιοίκους! Η δεύτερη πολυμελής ομάδα που εξαρθρώθηκε «δούλευε» με… συσκέψεις, κάτι σαν «πρωινό καφέ», όπου κάθε πρωί στη συγκέντρωση των μελών αποφασιζόταν σε ποια περιοχή θα κινηθούν για να εντοπίσουν τον κατάλληλο στόχο-σπίτι!

Η πρώτη ομάδα της φίμωσης των συναγερμών δρούσε για καιρό στα ανατολικά προάστια της Αττικής και συγκεκριμένα σε Ραφήνα, Παλλήνη και Νέα Μάκρη. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ με αστυνομικούς της ασφάλειας Ν. Μάκρης κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε πέντε μέλη της συμμορίας του… κουβά, ηλικίας από 31 έως 63 χρόνων.

Πώς «έπνιγαν» τους συναγερμούς

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες. Ειδικότερα, λέει η Αστυνομία, οι δράστες κινούμενοι με Ι.Χ. αυτοκίνητο εντόπιζαν μονοκατοικίες που τους… «γυάλιζαν» και στη συνέχεια η πρώτη τους δουλειά ήταν να καταστρέψουν τον συναγερμό. Πώς; Τοποθετώντας τον αστραπιαία μέσα σε κουβά με νερό.

Ακολούθως, παραβίαζαν τις θύρες και τα παράθυρα και αφαιρούσαν από το εσωτερικό χρηματικά ποσά και κοσμήματα. Ενώ η έρευνα της ασφάλειας συνεχίζεται για να διαπιστωθεί σε πόσες εισβολές σπιτιών έχουν εμπλακεί οι πέντε, που πετούσαν τους συναγερμούς και σε πισίνες αν διέθεταν τέτοιες τα σπίτια, η υπόθεση έρχεται κάπως σαν συνέχεια των πρακτικών μιας άλλης συμμορίας, που εξαρθρώθηκε πρόσφατα από την Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής. Τα μέλη και εκείνης της ομάδας «έπνιγαν» τις σειρήνες των συναγερμών σε κουβάδες με νερό.

Οι κουβάδες με τα νερά δεν έπεσαν και εν… αιθρία στα κεφάλια των πολιτών-θυμάτων. Σποραδικά στο παρελθόν είχαν εντοπιστεί διαρρήκτες, που χρησιμοποίησαν μια-δυο φορές το… κόλπο. Με το ξετύλιγμα, ωστόσο, της δράσης της εξαμελούς συμμορίας, που σάρωνε τα Βορειοανατολικά Προάστια της Αττικής και από την οποία τρία μέλη εξακολουθούν να καταζητούνται, προκύπτει ότι ήταν βασική «πατέντα», για να προλαβαίνουν οι εισβολείς να φιμώνουν τον ενοχλητικό ήχο της σειρήνας. Ήταν η παρατηρητικότητα των αστυνομικών της ΔΙΑΣ, οι οποίοι είδαν πέντε άτομα μέσα σε αυτοκίνητο να κινούνται «περίεργα» στην περιοχή των Βριλησσίων, που έφερε τους τρεις απο αυτούς, μετά από καταδίωξη ως το Μαρούσι, στα γραφεία της Ασφάλειας. Επρόκειτο για άτομα ηλικίας από 17 έως 25 ετών.

Επιβεβαίωναν ότι οι ένοικοι απουσίαζαν και… ορμούσαν

Αναλύοντας τον τρόπο δράσης της ομάδας, οι αστυνομικοί απέσπασαν πληροφορίες που έλεγαν ότι τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν κατ’ αρχάς τις κατοικίες που τους ενδιέφεραν. Πριν εισβάλουν, επιβεβαίωναν ότι οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν, χτυπώντας τα κουδούνια. Αν απαντούσε κάποιος, είχαν πρόχειρη τη δικαιολογία και αποχωρούσαν.

120.000 ευρώ τον μήνα η λεία!

Στην αντίθετη περίπτωση, «σήκωναν» το σπίτι, άρπαζαν μετρητά και άλλα αντικείμενα αξίας, που πουλούσαν σε κλεπταποδόχους, με την όλη λεία τους να εκτιμάται από την αστυνομία στα 120.000 ευρώ τον μήνα! «Επί πλέον», αναφέρει η Ασφάλεια, «στις περιπτώσεις, που υπήρχε εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού, ξήλωναν την εξωτερική σειρήνα και την τοποθετούσαν μέσα σε κουβά με νερό…».

Η συμμορία του «πρωινού καφέ»

Μια… ντουζίνα διαρρήκτες συναποτελούσαν τη συμμορία, που δρούσε στα πρότυπα… επιχειρήσεων με μέθοδο και πρόγραμμα! Σχεδόν κάθε πρωί, λέει η αστυνομία, συγκεντρώνονταν σε περιοχή του Ασπροπύργου, έπιναν τον… καφέ τους και εκεί αποφάσιζαν που θα χτυπούσαν! Ούτε μία, ούτε δύο. Κάπου 150 εισβολές σε σπίτια των Νοτιοανατολικών Προαστίων της Αττικής είχε στο «ενεργητικό» της η 12μελής συμμορία, έξι μέλη της οποίας πιάστηκαν και άλλα έξι αναζητούνται. Η λεία τους αγγίζει τις 500.000 ευρώ σε μετρητά και αξία κλοπιμαίων. Οι έξι πιάστηκαν «επί το έργον», την ώρα που προσπαθούσαν να διαρρήξουν μονοκατοικία στο Κορωπί. Ως προς τον τρόπο δράσης, η Αστυνομία σημείωσε ότι μίσθωναν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού για ευνόητους λόγους. Στοχοποιούσαν συνοικίες, «όπου κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες και εντόπιζαν οικίες από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι. Ο οδηγός παρέμενε στο αυτοκίνητο σε ετοιμότητα, επιτηρώντας την περιοχή, ενώ τα άλλα μέλη παραβίαζαν πόρτες και παράθυρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα