Παραλύει η χώρα με τη 48ωρη απεργία! Χειρόφρενο τα ΜΜΕ

Νεκρώνει η Ελλάδα με την 48ωρη γενική απεργία στην οποία προχώρησε η ΑΔΕΔΥ που αντιδρά στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στα

συλλαλητήρια προκειμένουν να μην περάσουν τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Η ΓΣΕΕ προκήρυξε και αυτή 48ωρη γενική απεργία κόντρα «στον οδοστρωτήρα του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού», ενώ υποστηρίζει ότι πρόκειται για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης, καθώς «μετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ενώ με διαδικασίες fast track επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Οι δημοσιογράφοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία

Το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών πήρε την απόφαση να συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Οι δημοσιογράφοι απεργούν από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου Η απεργία ισχύει για όλα τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμία εξαίρεση εκτός από τα 15λεπτα απεργιακά δελτία τα οποία θα μεταδοθούν ως εξής: Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15 – 13:30. Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00 – 20:15.

Η ΠΟΕΣΥ ζητά από όλες τις Ενώσεις- μέλη της να διασφαλίσουν την επιτυχία της απεργίας και την περιφρούρησή της και από τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Επισημαίνεται ότι όποια και αν είναι η κατάληξη τής ψηφοφορίας αυτού του «αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού, ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καταργεί το αγγελιόσημο και θέτει τον κόσμο του Τύπου υπό ομηρία», ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν θα πάψει να αγωνίζεται για δικαίωση των αιτημάτων του.

Και τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην 48ωρη απεργία

Παραλύουν οι συγκοινωνίες σήμερα και αύριο εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων που προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω της επικείμενης ψήφισης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στην πρωτεύουσα δεν θα κυκλοφορούν την Παρασκευή και το Σάββατο το μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.

«Η κυβέρνηση επιχειρεί, με συνοπτικές διαδικασίες, να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία και να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμο, με το οποίο δίνεται η χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα και ξεκινάει μια νέα φοροκαταιγίδα» τονίζεται σε ανακοίνωση.

Χειρόφρενο τραβάνε τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος από την Παρασκευή έως και την Κυριακή καθώς οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ.
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου και οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ και λεωφορεία αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οι εργαζόμενοι στα παραπάνω μέσα μεταφοράς έχουν επίσης αποφασίσει στάσεις εργασίας την Κυριακή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, στο πλαίσιο της απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Δεμένα για τέσσερις ημέρες τα πλοία
Αρκετοί εκδρομείς του Πάσχα θα εγκλωβιστούν λόγω της τετραήμερης πανελλαδικής απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής, 6 Μαΐου έως στις 6.00 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου.

Μάλιστα, η ΠΝΟ έχει προγραμματίσει για την Παρασκευή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 12.00 το μεσημέρι απέναντι από τον Αγ. Διονύσιο και καλεί τους Έλληνες ναυτικούς να αντιδράσουν μαζικά και δυναμικά στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

«Το κοινωνιοκτόνο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πλαισιωμένο και εμπλουτισμένο και με τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που φτωχοποιούν ολοκληρωτικά τον Έλληνα εργαζόμενο δεν πρέπει να περάσει και να ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΠΝΟ.
Απεργεί και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Σε 48ωρη απεργία προχωρά την Παρασκευή και το Σάββατο η ΓΕΝΟΠ , ενώ την Κυριακή θα συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ. Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταγγέλλει «λογικές απόλυτου αιφνιδιασμού» ως προς την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Keywords
Αναζητήσεις
απεργια μμμ,
Τυχαία Θέματα