Economist:Πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα-Πιστωτικό γεγονός,Grexit

Στην πολιτική και οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αναφέρεται το έγκυρο βρετανικό περιοδικό Economist που γράφει χαρακτηριστικά πώς είμαστε θεατές στο ίδιο έργο.

Το οικονομικό έντυπο σχολιάζει το σενάριο των πρόωρων εκλογών που επανέρχεται για άλλη μια φορά στο προσκήνιο και προκαλεί αναταράξεις στην Ελλάδα.

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι στις 20 Ιουλίου λήγει

το ομόλογο ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ της ΕΚΤ.

Η Ελλάδα αν μέχρι τότε δεν έχει πάρει τη δόση, θα βρεθεί αντιμέτωπη με πιστωτικό γεγονός που θα οδηγήσει ίσως και στην έξοδό της από την Ευρωζώνη.

Αναγκαία η δόση

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η χώρα μας βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και χρειάζεται επειγόντως την επόμενη δόση από τα συνολικά 86 δισ. ευρώ που δικαιούται βάσει της συμφωνίας που υπέγραψε πέρυσι το καλοκαίρι.

Για να την πάρει, ωστόσο, η χώρα μας θα πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να προωθήσει τις συμφωνηθέντες μεταρρυθμίσεις.

Για να συμβεί αυτό, προϋπόθεση είναι να ολοκληρωθεί πρώτα η αξιολόγηση, η οποία όπως αναφέρεται στο κείμενο κειμένου κανονικά θα έπρεπε να ήταν πραγματικότητα από τον περασμένο Οκτώβριο.

Πληρωμή μισθών και συντάξεων

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει χρήματα για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις του Μαίου και ίσως και του Ιουνίου.

Πάντως, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα την 20η Ιουλίου, δεδομένου ότι λήγει το ομόλογο ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ της ΕΚΤ.

Η Ελλάδα θα βρεθεί και αντιμέτωπη με πιστωτικό γεγονός που θα οδηγήσει ίσως και στην έξοδό της από την Ευρωζώνη, σχολιάζει ο αρθρογράφος του δημοσιεύματος.

«Αν ο κ. Τσίπρας συμφωνήσει με τους δανειστές αλλά δεν καταφέρει να τα περάσει από το ελληνικό Κοινοβούλιο, τότε οι πρόωρες εκλογές είναι αναπόφευκτες», καταλήγει το άρθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα