Συμμορία «βομβιστών ΑΤΜ» στα χέρια της αστυνομίας(photo)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τρεις Ρουμάνοι, δύο άνδρες και μία γυναίκα, ήταν οι «βομβιστές των ΑΤΜ» στην Καρδίτσα και στη Λάρισα!
Δύο εβδομάδες από την σύλληψη σπείρας τεσσάρων Μολδαβών, λίγο πριν ανατινάξουν ΑΤΜ στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες και σε άλλη συμμορία, που «ειδικεύονταν» στον ίδιο τρόπο αρπαγής μεγάλων χρηματικών ποσών.
Μετά

την εξουδετέρωση των δύο συμμοριών, η Αστυνομία είναι αντιμέτωπη πλέον με μία μόνο συμμορία ενόπλων κακοποιών οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε ανατινάξεις Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών στη Στερεά Ελλάδα και έχουν απειλήσει πολίτες με καλάσνικοφ!

Οι τρεις υπήκοοι Ρουμανίας συνελήφθησαν λίγο πριν περάσουν τα σύνορα στον Προμαχώνα Σερρών. Στην κατοχή τους βρέθηκε το ποσό των 8.120 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ, δύο εκ των οποίων με εμφανή φθορά λόγω της έκρηξης.
Οι έρευνες της Αστυνομίας μπήκαν στην τελική ευθεία μετά την ανατίναξη χθες τα ξημερώματα ΑΤΜ σε υποκατάστημα τράπεζας, στο Λεοντάρι Καρδίτσας.

Από την αυτοψία του χώρου, προέκυψε ότι οι δράστες διοχέτευσαν μέσω της θυρίδας παραλαβής χρημάτων του μηχανήματος, μίγμα αερίων στο εσωτερικό του και στη συνέχεια προκάλεσαν σπινθήρα, με τη χρήση μπαταριών, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη.
Με τη μέθοδο αυτή, γνωστή ως μέθοδος «PLOFKRAAK», οι δράστες διέρρηξαν το μηχάνημα και αφαίρεσαν τις κασετίνες, που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 14.195 ευρώ.

Οι αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Καρδίτσας και Λάρισας που είχαν μπει στα ίχνη τους τους… πρόλαβαν στον προμαχώνα και από την προανάκριση προέκυψε ότι εμπλέκονται και στην ανατίναξη στο Λεοντάρι, αλλά και σε ανατίναξη ΑΤΜ στη Νίκαια της Λάρισας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της έκρηξης και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Το άρθρο Συμμορία «βομβιστών ΑΤΜ» στα χέρια της αστυνομίας(photo) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα