«Σύμμαχοι υγείας» για τις ευπαθείς ομάδες

Πρόγραμμα εθελοντικής προσφοράς ιατρικής, οδοντιατρικής, φαρμακευτικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας σε άπορους, ανασφάλιστους και άλλες ευπαθείς ομάδες προσφέρεται με πρωτοβουλία της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Μπροστά στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με τα Τμήματα Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής και τον τομέα

Ψυχολογίας, αναλαμβάνει πρωτοβουλία, υλοποιώντας πρόγραμμα εθελοντικής προσφοράς ιατρικής , οδοντιατρικής, φαρμακευτικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας σε άπορους, ανασφάλιστους και άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού του λεκανοπεδίου Αττικής.

Στόχος του προγράμματος «Σύμμαχοι Υγείας», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής που έχει αναλάβει την ευθύνη σχεδιασμού και συντονισμού της πρωτοβουλίας, καθηγητή Γιάννη Τούντα, είναι να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για ιατρο-ψυχο-κοινωνική φροντίδα ατόμων, που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν επαρκώς την ιδία συμμετοχή τους σε αυτές.

Επιπρόσθετα, οι « Σύμμαχοι Υγείας», αποσκοπούν και στην ενίσχυση δημόσιων υπηρεσιών (π.χ. δημοτικά πολυιατρεία, πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», κ.α.), παρέχοντας εθελοντική εργασία και προσφέροντας δωρεάν αγαθά και υπηρεσίες, λειτουργώντας συμπληρωματικά και σε συνεργασία με τους επίσημους φορείς υγείας και πρόνοιας.

Οι «Σύμμαχοι Υγείας», θα συνάπτουν προγραμματικές συμφωνίες συνεργασίας με ενδιαφερόμενους δήμους του λεκανοπεδίου Αττικής, καθώς και με άλλους φορείς που παρέχουν ανθρωπιστική ιατρο-ψυχο-κοινωνική φροντίδα και μέσω αυτών θα προσδιορίζονται τα άτομα που θα είναι αποδέκτες των προσφερόμενων υπηρεσιών του προγράμματος.

Κάθε «Σύμμαχος υγείας» θα είναι εφοδιασμένος με ειδική κάρτα μέλους την οποία πρέπει να φέρει σε εμφανές σημείο κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.symmaxoiygeias.uoa.gr ή να καλέσετε στα τηλέφωνα 210-7482015, 210-7487564, 210-7759962.

Keywords
Τυχαία Θέματα