Σύλληψη Σλοβένου γιατρού για επτά δολοφονίες

Είχε θεωρηθεί ύποπτος στην αρχή της χρονιάς για διενέργεια ευθανασίας σε ασθενή, όμως είχε αφεθεί ελεύθερος τότε. Ο λόγος για έναν Σλοβένο γιατρό, ο οποίος συνελήφθη χθες με την κατηγορία ότι έχει διαπράξει επτά δολοφονίες.

Το γεγονός επιβεβαιώθηκε από την σλοβενική αστυνομία, χωρίς να αναφερθεί όμως το όνομα του γιατρού. Ο συγκεκριμένος γιατρός, όπως είπαν στελέχη της αστυνομίας, βαρύνεται με περισσότερα από 20 αδικήματα κατά της ζωής, της ανθρώπινης υγείας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα

με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντνέβνικ» που εκδίδεται στη Λιουμπλιάνα, η έρευνα σε βάρος του πρώην νευρολόγου κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της πρωτεύουσας της Σλοβενίας, Ίβαν Ράνταν, άρχισε τον Ιανουάριο, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι εδώ και πολλά χρόνια διενεργούσε παράνομες ευθανασίες σε βαριά ασθενείς με ενέσεις με μείγμα μορφίνης και καλίου.

Μάλιστα ο γιατρός απολύθηκε όταν άρχισε η έρευνα σε βάρος του, ενώ χθες η αστυνομία προχώρησε και στη σύλληψή του. Η εφημερίδα, επικαλούμενη ανεπίσημες πηγές, αναφέρει ότι ο συλληφθείς συνταγογραφούσε στους ασθενείς του, χωρίς αιτία, μεγάλες ποσότητες ψυχοδραστικών φαρμάκων, στα οποία φέρεται να είναι και ο ίδιος εθισμένος και ότι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του βρήκαν πολλές φωτογραφίες των θανόντων ασθενών, κάτι που είναι παράνομο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα