Συγκυβερνήτης φονιάς στο μοιραίο Airbus- Έπασχε από κατάθλιψη

Παγωμένη η υφήλιος παρακολουθεί το δράμα των οικογενειών των 149 θυμάτων, που έσβησαν πάνω στις χιονισμένες γαλλικές Άλπεις, θύματα, όπως όλα δείχνουν, των καλά κρυμμένων, σκοτεινών σκέψεων του μόλις 28 χρόνων συγκυβερνήτη του μοιραίου Airbus.

Ο άνθρωπος αυτός, που στο παρελθόν αναφέρουν οι πληροφορίες ότι έπασχε από κατάθλιψη, κλειδωμένος στο πιλοτήριο, οδήγησε στο θάνατο τα ανυποψίαστα

θύματά του, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του πιλότου του Airbus 320 να σπάσει την πόρτα του πιλοτηρίου και να αλλάξει την ύστατη στιγμή τη μοίρα 149 επιβατών. Η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή των επιβατών και του πληρώματος ξεκίνησε περίπου 20 λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους από τη Βαρκελώνη με προορισμό το Ντίσελντορφ.

Δεν χωρά νους ανθρώπου όσα συνέβησαν

Δεν χωρά ο νους του ανθρώπου όσα συνέβησαν σε μια πτήση, στην οποία επέβαιναν και μαθητές σχολείου. Από το «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους διαλύθηκαν μεμιάς όλα τα σενάρια των εμπειρογνωμόνων και πρόβαλε απειλητικό και καταλυτικό το τέρας της κατάθλιψης και της παράνοιας… Την τραγική αλήθεια αποκάλυψε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Brice Robin, μόλις οι ειδικοί άκουσαν όσα απίστευτα είχαν προηγηθεί της συντριβής. Ο συγκυβερνήτης, ο 28χρονος Γερμανός Andreas Lubitz, που εμφανιζόταν στη γειτονιά του «φιλικός και ήσυχος», βρήκε ευκαιρία και κλειδώθηκε μόνος του μέσα στο πιλοτήριο, όταν ο πιλότος εγκατέλειψε για λίγα λεπτά την καμπίνα για να πάει στην τουαλέτα! Ατάραχος, όσο ο κυβερνήτης χτυπούσε αγωνιωδώς την πόρτα για να επιστρέψει στη θέση του, ενεργοποιεί το σύστημα προσγείωσης και το Airbus 320, αρχίζει την πορεία στο θάνατο χάνοντας χίλια μέτρα το λεπτό!

Οι πράξεις του δράματος στο εσωτερικό του αεροσκάφους

Τα όσα έχουν καταγραφεί στο «μαύρο κουτί» αναπαριστούν τα τελευταία τραγικά δευτερόλεπτα για τη ζωή ανύποπτων επιβατών και του πληρώματος.

- Οι πιλότοι μιλούν «φυσιολογικά, χαρούμενα» κατά τη διάρκεια των πρώτων 20 λεπτών από τα συνολικά 30 που έχουν καταγραφεί στο μαύρο κουτί.

- Ο πιλότος ενημερώνει τον συγκυβερνήτη για την προσγείωση στο Ντίσελντορφ. Οι απαντήσεις του συγκυβερνήτη είναι κοφτές.

- Ο πιλότος ζητάει από τον συγκυβερνήτη να πάρει τον έλεγχο του αεροσκάφους.

- Ακούγεται ο ήχος της καρέκλας που κινείται και θόρυβος από την πόρτα που κλείνει. Φαίνεται ότι ο πιλότος πήγε στην τουαλέτα.

- Λίγο αργότερα ο συγκυβερνήτης ενεργοποιεί το σύστημα προσγείωσης.

- Ο πιλότος ακούγεται επανειλημμένα να ζητάει να μπει μέσα στην καμπίνα.

- Ο πιλότος χτυπάει την πόρτα του πιλοτηρίου. Δεν παίρνει καμία απάντηση, αλλά μέσα στο πιλοτήριο ακούγεται η αναπνοή του συγκυβερνήτη.

- Ο Πύργος Ελέγχου της Μασσαλίας ακούγεται επανειλημμένα να προσπαθεί να επικοινωνήσει με την καμπίνα. Μάταια.

- Ο Πύργος Ελέγχου ζητά από το πιλοτήριο να εισάγει τον κωδικό 7700 στον αναμεταδότη. Δεν λαμβάνει καμία απάντηση και το αεροπλάνο παίρνει προτεραιότητα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα για έκτακτη προσγείωση.

- Ο Πύργος Ελέγχου ζητάει από τα άλλα αεροσκάφη να προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με το αεροπλάνο της Germanwings μέσω ραδιοφώνου. Καμία απάντηση.

- Ακούγονται συναγερμοί, που σημαίνουν ότι το αεροπλάνο είναι κοντά στο έδαφος και στη συνέχεια δυνατοί θόρυβοι, που δείχνουν ότι κάποιος προσπαθεί να κλωτσήσει την πόρτα για να μπει μέσα.

- Ένας θόρυβος ακούγεται ακριβώς πριν την συντριβή. Πιθανότατα το αεροπλάνο προσκρούει κάπου, πριν συντριβεί στην βουνοπλαγιά.

- Σε καμία στιγμή, ο Πύργος Ελέγχου δεν έλαβε κάποιο μήνυμα ανησυχίας. Ο συγκυβερνήτης δεν απάντησε ποτέ.

Ο Γάλλος εισαγγελέας περιέγραψε πως, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν από τον καταγραφέα πτήσης, ο 28χρονος ήταν απόλυτα ήρεμος. Ανέπνεε κανονικά και έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο στις γαλλικές Άλπεις. Είχε πατήσει το κουμπί καθόδου και το αεροπλάνο έπεφτε 1000 μέτρα το λεπτό! Μέχρι τη στιγμή της συντριβής ο συγκυβερνήτης ήταν ζωντανός.

Όλα τελείωσαν, όταν ο πιλότος βγήκε από το πιλοτήριο

Ο έμπειρος εκπαιδευτής πιλότων AIRBUS Γιώργος Στίκας δήλωσε για την τραγωδία ότι «όλα τέλειωσαν, όταν ο πιλότος αποχώρησε από το πιλοτήριο». Προσπαθώντας να εξηγήσει τι συνέβη, πρόσθεσε: «Ο κυβερνήτης θα χτύπησε το κουδούνι για να ξαναμπεί στο πιλοτήριο. Θα είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον συγκυβερνήτη από τον σταθμό των αεροσυνοδών για να τον ενημερώσει ότι επέστρεφε. Αυτή είναι η καθιερωμένη διαδικασία. Κανονικά, ο συγκυβερνήτης μετακινώντας τον μοχλό ανοίγει την πόρτα».

6μηνη άδεια από τη σχολή για την κατάθλιψη!

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Matthias Gebauer του Der Spiegel, συμμαθητές του στη σχολή πιλότων της Λουφτχάνσα είπαν για τον Λούμπιτς ότι το 2009 πήρε 6μηνη άδεια από την εκπαίδευση, καθώς είχε καταβληθεί από την κατάθλιψη και συγκεκριμένα από αυτό που ονομάζεται «σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης». Πρόκειται για εμπειρία μακροχρόνιας σωματικής, συναισθηματικής και πνευματικής εξάντλησης λόγω υπερβολικού και χρόνιου άγχους.

Keywords
Αναζητήσεις
τελευταια νεα για τον γερμανο πιλοτο φονια
Τυχαία Θέματα