Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. για τους «ληστές της σιλικόνης»!

Τους μυστηριώδεις άγνωστους, που «κρύβονται» κάτω από τις περίεργες μάσκες, τόσο λεπτές και στο χρώμα του προσώπου, που αδυνατούν, όσοι έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους, να καταλάβουν ότι δεν βλέπουν το πραγματικό τους πρόσωπο, αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Και με δεδομένο ότι οι μάσκες από σιλικόνη, που φορούν οι άγνωστοι ένοπλοι, δεν ανιχνεύονται από τα μηχανήματα, αλλά και το ότι και τα ηλεκτρονικά «μάτια» των τραπεζών δεν αποτυπώνουν καθαρή εικόνα των προσώπων, επειδή γυαλίζουν (!),

η ανησυχία των διωκτών του Κοινού Εγκλήματος και της Αντιτρομοκρατικής επιτείνεται…

Έχουν «δίαυλο» με την τρομοκρατία ή είναι του Κοινού Ποινικού Δικαίου;

Το ερωτηματικό, αν το δίδυμο των ληστών με τις ιδιότυπες μάσκες, που έχει σηκώσει έως στιγμής μεγάλα χρηματικά ποσά από τουλάχιστον δύο τράπεζες, συνδέεται με τον χώρο της τρομοκρατίας ή πρόκειται για κακοποιούς του Κοινού Ποινικού Δικαίου, είναι αυτό, που ανεβάζει τον «πυρετό» στα ανώτερα κλιμάκια της Αστυνομίας. Αφορμή για τον νέο πονοκέφαλο, τη στιγμή που η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αναζητεί μόνο δύο άτομα ακόμη για να κλείσει τον κύκλο της επιχείρησης «Γοργοπόταμος» του Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές Κορυδαλλού, είναι μία άκρως περίεργη ένοπλη ληστεία σε τράπεζα της περιοχής Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Παρασκευή και 13 Μαρτίου η ληστρική επιδρομή

Η ένοπλη εισβολή, με λεία-μαμούθ ύψους 250.000 ευρώ, εξαπολύθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Μαρτίου, αλλά δεν ανακοινώθηκε ως συμβάν στο αστυνομικό δελτίο, στοιχείο που δείχνει τον προβληματισμό των αξιωματικών για την ταυτότητα των «ληστών της σιλικόνης»! Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, οι δράστες στοχοποίησαν υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Έχοντας, όπως έδειξαν οι μετέπειτα κινήσεις τους, κάνει πλήρη ανίχνευση τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά του υποκαταστήματος, επέλεξαν να εισβάλουν στην τράπεζα σαν κανονικοί… πελάτες (αφού οι μάσκες σιλικόνης «κολλάνε» στο πρόσωπο και δεν διακρίνονται), λίγο πριν το κλείσιμο για το κοινό.

«Μόνο χρήματα θέλουμε, εσάς δεν θα σας πειράξουμε»

Με την απειλή πιστολιών και χειροβομβίδας, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους λιγοστούς πελάτες, φωνάζοντας «ληστεία»! Υπό την απειλή πάντα των όπλων, υποχρέωσαν τους παρισταμένους να πέσουν στο δάπεδο και να μην κινηθούν. Για να καθησυχάσουν το έντρομο προσωπικό και τους πελάτες, ένας από τους μασκοφόρους ενόπλους φώναξε: «Μόνο τα χρήματα θέλουμε, εσάς δεν θα σας πειράξουμε». Την ίδια στιγμή, σαν σε κινηματογραφική ταινία, ο δεύτερος ένοπλος διέταξε τον διευθυντή, σημαδεύοντάς τον με το όπλο, να ανοίξει το κεντρικό χρηματοκιβώτιο.

Κατέβασε τον διευθυντή στο υπόγειο

Αυτό βρισκόταν στο υπόγειο της τράπεζας και εκεί οδήγησε τον διευθυντή ο ληστής, ενώ ο συνεργός έμεινε στο ισόγειο να φρουρεί τους υπόλοιπους. Κατά σύμπτωση το χρηματοκιβώτιο για την τοποθέτηση των χρημάτων των επί μέρους ταμείων είχε ανοίξει. Ο ληστής με τη μάσκα από σιλικόνη με αστραπιαίες κινήσεις έριξε όλες τις δεσμίδες των χαρτονομισμάτων σε μια τσάντα, που ήδη κρατούσε στα χέρια και απειλώντας τον διευθυντή με το πιστόλι, ανέβηκαν μαζί στο ισόγειο.

«Μπορούμε να περιμένουμε», είπε ο ληστής για την χρονοκαθυστέρηση!

Η αγωνία, όμως, όσων ζούσαν το θρίλερ της ληστείας, δεν είχε τελειωμό. Ο ένοπλος απαίτησε από τον διευθυντή να ανοίξει και το ΑΤΜ! Όταν ο ανώτερος τραπεζικός υπάλληλος του απάντησε ότι λειτουργεί με χρονοκαθυστέρηση, ο «σιλικονούχος ληστής» απάντησε ότι μπορούσε να… περιμένει! Οι ένοπλοι, αφού έβαλαν την λεία τους στο χέρι, προειδοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους να μη διανοηθεί κανείς να βγει από την τράπεζα και να καλέσει σε βοήθεια «γιατί έξω είναι δύο δικοί μας, οπλισμένοι με καλάσνικοφ»… Η απειλή αυτή έφερε κάποια καθυστέρηση στην ενημέρωση της Αστυνομίας κι όταν έφθασαν τα περιπολικά και οι ομάδες της ΔΙΑΣ οι δράστες είχαν εξαφανισθεί από την περιοχή, χωρίς κανένας να δει ούτε το μέσο, ούτε την κατεύθυνση προς την οποία διέφυγαν. Οι αστυνομικοί, ερευνώντας τα στοιχεία της ένοπλης εισβολής, βρέθηκαν μπροστά σε ανησυχητικά στοιχεία.

Έμειναν στην τράπεζα είκοσι λεπτά – Τι «είδαν» οι κάμερες ασφαλείας

Από το εσωτερικό κλειστό κύκλωμα της τράπεζας παρατήρησαν ότι το δίδυμο των ληστών έμεινε στο εσωτερικό του υποκαταστήματος είκοσι ολόκληρα λεπτά! Επίσης, διαπίστωσαν ότι το δίδυμο, που εμφανίστηκε μέσα στην τράπεζα -ο ένας έδειχνε μεσήλικας- φορούσε μάσκες σιλικόνης, που σημαίνει ότι αν και για το γυμνό μάτι δεν ήταν αντιληπτές, η κάμερα «δυσκολεύεται» να πιάσει τα πραγματικά χαρακτηριστικά τους, γιατί τα πρόσωπα γυαλίζουν!

Ίδια ληστεία από δίδυμο ενόπλων στην Καλλίπολη πέρυσι

Η ένοπλη ληστεία και τα χαρακτηριστικά της γύρισαν τους ερευνητές πίσω στον χρόνο. Συγκεκριμένα, στον Απρίλιο του 2014, όταν σε υποκατάστημα της ίδιας με του Ρέντη τράπεζας, είχε σημειωθεί ένοπλη εισβολή με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά. Και τότε οι δράστες ήταν δύο, είχαν επικολλήσει στα πρόσωπά τους μάσκες σιλικόνης, είπαν περίπου τις ίδιες φράσεις και έφυγαν με λεία 140.000 ευρώ. Η μόνη διαφορά με την υπό εξέταση πρόσφατη ληστεία του Ρέντη ήταν ότι αυτόπτες μάρτυρες είδαν τους ληστές να επιβιβάζονται σε, προφανώς, κλεμμένη, μοτοσυκλέτα και να εξαφανίζονται. Ο συναγερμός της ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση του διδύμου -πιθανότατα είχαν και τρίτο συνεργό εκτός του υποκαταστήματος- και οι φόβοι ακόμη και για «άρωμα τρομοκρατίας» μόνο τυχαίοι δεν είναι.

Γιατί θυμάται η αστυνομία τους ληστές του Διστόμου

Η «Αττική freepress» αποκαλύπτει ένα ακόμη στοιχείο, που κάνει ανήσυχους τους αξιωματικούς και της Δίωξης Κοινού Εγκλήματος και της Αντιτρομοκρατικής. Σιλικονούχα μάσκα φορούσε σε αιματηρή ληστεία τράπεζας στον Χολαργό το 2006 τουλάχιστον ο ένας από τους ληστές, που πυροβόλησαν τότε και σκότωσαν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, όταν επιχείρησε να τους καταδιώξει. Η Ασφάλεια Αττικής έχει ανακοινώσει επίσημα ότι η τριάδα των ληστών εκείνων, ήταν αυτοί που λήστεψαν με κινηματογραφικό τρόπο την τράπεζα στο Δίστομο τον περασμένο Αύγουστο! Η Αστυνομία τούς ταυτοποίησε στο Δίστομο και, όπως ανακοίνωσε, υπήρξαν συνεργάτες, προφυλακισμένου πλέον αντάρτη πόλης, σε ένοπλες ληστείες σε διάφορες περιοχές, όταν ο τελευταίος κηρύχθηκε δραπέτης από το καλοκαίρι του 2012 και μετά.

Το Χόλυγουντ και οι μάσκες σιλικόνης

Σάλος είχε ξεσπάσει προ ετών στο Λος Άντζελες για μια εταιρεία, που πουλούσε μάσκες προσώπου από σιλικόνη και η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας. Τα προϊόντα της εταιρείας, που προμήθευε το Χόλυγουντ με τις μάσκες της για τις ανάγκες κινηματογραφικών ταινιών, είχαν καταστεί… δημοφιλή και για ληστές τραπεζών! Η εταιρεία δήλωσε «υπερήφανη» για το γεγονός ότι τα προϊόντα της δείχνουν τόσο ρεαλιστικά, «όχι όμως και για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται», όταν πληροφορήθηκε ότι συνδέονταν με σειρά εκνόμων ενεργειών. Αφορμή για τον σάλο απετέλεσε το γεγονός ότι ένας ληστής τραπεζών χρησιμοποίησε μάσκα της εταιρείας, που τον «έδειχνε» έγχρωμο, ενώ ήταν λευκός. Αποτέλεσμα ήταν να συλλάβει η Αστυνομία ως δράστη έναν αφροαμερικανό, τον οποίο «αναγνώρισαν» οι υπάλληλοι της τράπεζας και όχι μόνο! «Δείξαμε», είπαν τότε οι αστυνομικοί, «τη φωτογραφία του μεταμφιεσμένου δράστη στη μητέρα του και αυτή νόμισε πως είναι ο γιος της»!

Keywords
Αναζητήσεις
μασκες σιλικονης, μασκες προσωπου σιλικόνης
Τυχαία Θέματα