Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων αύριο στο υπ. Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο υπουργείο Εργασίας [στο κτήριο της Σταδίου (29)], αύριο στις 12:00 αποφάσισε να πραγματοποιήσει αύριο ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις».

Οι εργαζόμενοι στις συνδικαλιστικές οργανώσεις διαμαρτύρονται για την κατάργηση των κοινωνικών παροχών, μετά την απόφαση για να μπει λουκέτο στους οργανισμούς εργατικής εστίας και κατοικίας, που επέβαλαν οι μνημονιακές πολιτικές της τρόικα και υιοθέτησε η κυβέρνηση.

Αποτέλεσμα αυτής της αδικαιολόγητης

απόφασης -αφού οι οργανισμοί χρηματοδοτούνταν αποκλειστικά και μόνο από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών- είναι να στερούνται κοινωνικές παροχές χιλιάδες χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, καθώς και -με τη μη καταβολή των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων- να παρεμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Αίτημά τους είναι η άμεση καταβολή των λειτουργικών δαπανών των οργανώσεων και της μισθοδοσίας των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι 7 μήνες και την άμεση σύσταση του νέου φορέα κοινωνικών παροχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα