Στον Πρόεδρο της Βουλής η ετήσια έκθεση του ΕΣΡ

«Τυχερά παιχνίδια που προβάλλονται από τηλεοπτικούς σταθμούς εκμεταλλεύονται τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ι. Λασκαρίδης, μετά από συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη για να του επιδώσει την Έκθεση Πεπραγμένων της Αρχής.

Ο κ. Λασκαρίδης παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής την Έκθεση Πεπραγμένων της Αρχής για

το έτος 2012.

«Ελπίζω ότι θα υπάρχει μια βοήθεια, για να ξεκαθαρίσει τι είναι τυχερό παίγνιο και τι δεν είναι», ανέφερε και εξήγησε ότι ενώ έχουν επιβληθεί σοβαρά πρόστιμα, του προκαλεί εντύπωση ότι οι σταθμοί δεν το λαμβάνουν υπόψη.

«Τα πρόστιμα μπορεί να βεβαιώνονται και να πληρώνονται ενδεχομένως. Έχουμε κάνει συμβάσεις με τις εταιρείες, οι οποίες έχουν αναλάβει την υποχρέωση να πληρωθούν τα πρόστιμα. Αντιλαμβάνεστε τι συμφέροντα υπάρχουν εκεί», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας ότι το ΕΣΡ πράττει το καθήκον του, κατά το Σύνταγμα και τον νόμο.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ ανέφερε πως κατ’ απαίτηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας η Αρχή έχει υποβάλει ένα σχέδιο νόμου το οποίο βοηθάει στην ταχεία επίλυση της εκδόσεως των αδειών, αλλά, όπως είπε, είναι ζήτημα της Βουλής τι θα αποφασίσει.

Παραλαμβάνοντας την Έκθεση, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως θα διανεμηθεί σε όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου και στις αρμόδιες επιτροπές προκειμένου να γίνει αντικείμενο μελέτης και συζήτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα