Μυστική συμφωνία για την απορρόφηση των τραπεζών

Στο παρασκήνιο δρομολογήθηκε η απορρόφηση των δύο Κυπριακών Τραπεζών (Τράπεζα Κύπρου και Cyprus Popular Bank) όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή 22 Μαρτίου. Όλα «έκλεισαν» σε συνάντηση το βράδυ της Πέμπτης μεταξύ των Αντώνη Σαμαρά, Βαγγέλη Βενιζέλου

και Φώτη Κουβέλη, η οποία κρατήθηκε μυστική.

Στη συνάντηση, το «παρών» έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος.

Υστέρα από τη σύσκεψη λήφθηκε η απόφαση για να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες εξαγοράς των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ελληνικές τράπεζες.

Όπως έγινε κατόπιν γνωστό, υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία της Αθήνας και των πολιτικών αρχηγών με την Κύπρο και τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη τόσο για το ζήτημα των τραπεζών όσο και για το γενικότερο ζήτημα της διάσωσης της κυπριακής οικονομίας.

Το ποια τράπεζα θα απορροφήσει τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής στην Ελλάδα το αποφασίζει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Τα σενάρια που ακούγονται

Σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα Πειραιώς θα απορροφήσει τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Cyprus Popular Bank.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ελληνικό τραπεζικό όμιλο, σε στενή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

«Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα. Εργαζόμαστε νυχθημερόν τόσο για την απόλυτη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο και για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την οικονομία της Κύπρου και των πολιτών της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα