Στο «στόχαστρο» της Οικονομικής Αστυνομίας πρατήρια καυσίμων για λαθρεμπόριο και νόθευση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στο στόχαστρο της Οικονομικής Αστυνομίας μπαίνουν πρατήρια υγρών καυσίμων, που διακινούν λαθραία καύσιμα ή και νοθευμένα.

Λίγα 24ωρα από την αποκάλυψη στοιχείων έρευνας του Πολυτεχνείου, ότι μία στις έξι αντλίες των πρατηρίων παραδίδουν καύσιμο σε λιγότερη ποσότητα απ αυτή που πληρώνουν οι καταναλωτές, κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, με εξειδικευμένους αξιωματικούς στην πάταξη του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων και της φοροδιαφυγής, ξεκινά ελέγχους σε πρατήρια

υγρών καυσίμων σε διάφορες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη το κλιμάκιο πραγματοποίησε έλεγχο σε πρατήριο υγρών καυσίμων και διαπίστωσε λαθρεμπορία υγρών καυσίμων.

Συγκεκριμένα, προέκυψαν αναντιστοιχίες στις συγκρίσεις των παραστατικών αγορών – πωλήσεων με τα δεδομένα των λογιστικών αρχείων της εταιρείας, ενώ βρέθηκαν 18.576,39 λίτρα υγρών καυσίμων περισσότερα από τα λογιστικά αποθέματα του πρατηρίου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ενώ ενημερώθηκαν, η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ) και το Τελωνείο για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Στην Αττική, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και το Κλιμάκιο Ελέγχου και Διακίνησης Καυσίμου πραγματοποίησαν έλεγχο σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Κατά τον έλεγχο, ελήφθησαν δείγματα των καυσίμων, τα οποία θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους προκειμένου διερευνηθεί το νόμιμο της σύνθεσης τους.

Ως προς την έρευνα του Πολυτεχνείου υπενθυμίζεται ότι αυτή έγινε σε 150 πρατήρια στην Αττική με τη χρήση μυστικού αυτοκινήτου, ειδικά διασκευασμένου ώστε να μετράται εκ των υστέρων η πραγματική, ποσότητα που παρελήφθη στο ρεζερβουάρ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, είναι ανεκτές οι αποκλίσεις μέχρι 0,5 %.

Οι παραβάσεις σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν εντοπίζονται στα πρατήρια με χαμηλές τιμές ενώ τα δυο μεγαλύτερα ποσοστά αποκλίσεων εντοπίστηκαν σε πρατήρια της ίδιας εταιρίας.

Το άρθρο Στο «στόχαστρο» της Οικονομικής Αστυνομίας πρατήρια καυσίμων για λαθρεμπόριο και νόθευση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα