Στο στόχαστρο της Επιτροπής των Σοφών ο κατώτατος μισθός

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μολονότι το πόρισμα που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες ανέφερε ότι υπήρχε διαφωνία μεταξύ των μελών στην Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ειδικών ως προς τον κατώτατο μισθό, εντούτοις στο αγγλικό κείμενο που αναρτήθηκε σήμερα από το υπουργείο Εργασίας είναι ξεκάθαρο το ύψος του κατώτατου μισθού των νέων, ο οποίος μάλιστα προσδιορίζεται ως «υποκατώτατος μισθός».

Το αγγλικό κείμενο, στο σημείο 6 της σελίδας 41, προβλέπει κατώτατο μισθό για τους νέους, ο οποίος θα αντιστοιχεί στο 90% του κατώτατου μισθού (σήμερα 586 ευρώ μικτά) για τον 1ο χρόνο

εργασιακής εμπειρίας τους και στο 95% για τον 2ο χρόνο εργασιακής εμπειρίας τους.

Σύμφωνα με αυτό λοιπόν ένας νέος στην Ελλάδα με ένα έτος εργασιακής εμπειρίας θα πάρει 527 ευρώ μικτά ενώ στο 2ο χρόνο θα πάρει 556 ευρώ.

Σε περίπτωση που η παραπάνω πρόταση γίνει αποδεκτή από το υπουργείο Εργασίας και τους θεσμούς, τότε θα πληγούν κυρίως οι νέοι άνω των 25 ετών. Κι αυτό γιατί με βάση το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, όποιος νέος άνω των 25 ετών εργαστεί για πρώτη φορά, οι αμοιβές του για πλήρη απασχόληση θα είναι κατ΄ελάχιστο 586 ευρώ, ενώ με βάση την πρόταση του πορίσματος των Ανεξάρτητων Ειδικών, ο νέος αυτός θα λάβει μισθό μόνο 526 ευρώ.

Το άρθρο Στο στόχαστρο της Επιτροπής των Σοφών ο κατώτατος μισθός εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα