Στο ΠΑΣΟΚ είναι μια… ωραία ατμόσφαιρα

Σκηνικό ρήξης και εσωκομματικών συγκρούσεων στήθηκε για άλλη μια φορά στο «πολύπαθο» ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της χθεσινής Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εν όψει της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Εν τέλει, σημειώθηκε «μάχη» μεταξύ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον πρόεδρο του Κινήματος να αφήνει αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου

για ακόμη μια φορά.

Είναι χαρακτηριστικό, πως παρά τη συμφωνία να μη βγουν προς τα έξω τα όσα ειπώθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες και να καλλιεργηθεί ένα κλίμα συσπείρωσης, τελικά είδαν το φως της δημοσιότητας απίστευτοι διάλογοι από την επίμαχη συνεδρίαση.

Ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, πέρα από τις κατηγορίες για έλλειψη εσωκομματικής δημοκρατίας, έθεσε ακόμη και θέμα αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους, εγκαλώντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γιατί αν και βρίσκεται στην κυβέρνηση δεν το έχει κάνει ακόμη, ενώ παράλληλα, άσκησε σφοδρή κριτική γιατί όπως είπε δεν έχει φορολογηθεί επαρκώς η πλουτοκρατία και ανέφερε τη «λίστα Λαγκάρντ».

«Επέλεξες λάθος χρόνο και λάθος μέρος. Αυτά να τα πεις στο ΠΑΣΟΚ όταν συνεδριάσουν τα όργανα. Ποιά είναι τα συμφέροντα και ποιοί είναι οι πλούσιοι που δεν φορολογούνται; Και εσείς που είσαστε; Γιατί αναφερόσαστε σε θέματα για τα οποία θα μπορούσατε να έχετε αναλάβει πρωτοβουλίες; Δεν είσαστε υπουργοί; Δεν είσαστε βουλευτές;», απάντησε στον κ. Χρυσοχοΐδη ο κ. Βενιζέλος.

Μάλιστα, ανέβασε τους τόνους, κάνοντας λόγο για «συνωμοσίες» εναντίον του, εννοώντας προφανώς το «περιβάλλον» του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ αναφερόμενος στο Ζάππειο που -όπως είπε- του καταλογίζουν ότι έτρεξε να πανηγυρίσει τη νίκη του είπε χαρακτηριστικά: «Άλλοι μου έστησαν το Ζάππειο. Εκείνη την περίοδο κάποιοι με αποκάλεσαν Τούρκογλου. Κανείς δεν με έχει πει Τούρκογλου στη ζωή μου».

Εν τω μεταξύ, ο Μιχάλης Κασσής ζήτησε να παραιτηθεί ο γραμματέας Νίκος Ανδρουλάκης γιατί «δεν γίνεται δουλειά από τις Βρυξέλλες», ενώ ο Συμών Κεδίκογλου είπε: «Εάν με την δημοκρατική Παράταξη κάνουμε μια προσπάθεια αντίστοιχη της ΕΛΙΑΣ, θα αποτύχουμε. Εδώ όλες οι κινήσεις της ΕΛΙΑΣ μαζί δεν γεμίζουν ούτε ταξί».

Keywords
Τυχαία Θέματα