Στο νοσοκομείο ο Ράτκο Μλάντιτς

Ξαφνική αδιαθεσία του Ράτκο Μλάντιτς, κατά τη διάρκεια της δίκης του στη Χάγη, τον οδήγησε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η δίκη διακόπηκε σήμερα (Πέμπτη), καθώς «παραπονέθηκε ότι δεν αισθάνεται καλά στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του δικαστηρίου Νέρμα Γιέλασιτς.

Και πρόσθεσε: «Τον εξέτασε η νοσοκόμα του δικαστηρίου και ελήφθη η απόφαση να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε για σήμερα. Ο δικαστής είπε ότι θα συνεχιστεί αύριο αν επιστρέψει στην αίθουσα του δικαστηρίου, αλλιώς θα υπάρξει

ενημέρωση».

Ο 70χρονος Μλάντιτς, με τα σοβαρά προβλήματα υγείας, κατηγορείται για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995) κατά την οποία 100.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 2,2 εκατομμύρια εκτοπίστηκαν.

Οι συγγενείς των θυμάτων ανησυχούν μήπως ο Μλάντιτς πεθάνει, χωρίς να αποδοθεί δικαιοσύνη: όπως συνέβη με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο οποίος πέθανε προτού καταδικαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα