Γ.Παπανδρέου: «Η ΕΕ καθυστέρησε να αντιμετωπίσει την κρίση»

Ευθύ «κατηγορώ» κατά των Ευρωπαίων αξιωματούχων, επειδή καθυστέρησαν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, διατύπωσε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας στη συνάντηση ηγετών Σοσιαλιστικών Κομμάτων της ΝΑ Ευρώπης, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

βρέθηκε κάτω από μεγάλη πίεση, γιατί έπρεπε σε μικρό χρονικό διάστημα να κάνει μεγάλες μεταρρυθμίσεις και ταυτόχρονα να εφαρμόσει πρόγραμμα λιτότητας, ενώ μίλησε για το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί επειδή οι άνθρωποι δεν καταναλώνουν, οι τράπεζες δεν δανείζουν και δεν γίνονται επενδύσεις, ούτε από Έλληνες ούτε από ξένους.

Εκτός από την Ελλάδα και στην Ισπανία και στην Ιταλία πρέπει να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, είπε ο κ. Παπανδρέου και παρατήρησε πως η Ελλάδα έχει πρόβλημα, όμως «δεν είναι αυτή το πρόβλημα, αλλά το αν θα έχουμε μια ισχυρή πολιτικά και οικονομικά ΕΕ».

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να ενισχυθούν οι δημοκρατικοί θεσμοί σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και η άνοδος του ρατσισμού και εθνικισμού στην ΕΕ και τις κοινωνίες: ένα φαινόμενο που είναι συνέπεια της οικονομικής κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα