Δεν… δίνει φράγκο ο δήμος Λήμνου!

Ο Δήμος Λήμνου, που κράτησε στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού του συμβουλίου διαφορετική στάση σε σχέση με την αντίστοιχη του δήμου Λέσβου, συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που πραγματοποιούνται ενόψει της ψήφισης από τη Βουλή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Μάλιστα χθες έκλεισε, όπως συνέβη σε όλους τους δήμους της χώρας, τις υπηρεσίες του σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τις 12 μέχρι

τις 3 το μεσημέρι και στο ψήφισμά, που εξέδωσε, καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μεθόδευση της κυβέρνησης να εκδώσει την περίφημη ΠΝΠ.

Στο ψήφισμα τονίζεται ότι με την Πράξη αυτή, η κυβέρνηση «στερεί το δικαίωμα των Ο.Τ.Α. να διαθέτουν ελεύθερα κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, τους ιδίους πόρους και ως εκ τούτου απαιτεί την άμεση απόσυρσή της».
Αυτοδιοίκηση

Παράλληλα στο ψήφισμα καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί το Σύνταγμα και τους νόμους και δεσμεύει το δήμαρχο Λήμνου κ. Μαρινάκη και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να μην προβούν σε οποιαδήποτε μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα