Υπαινιγμοί για ελληνικό "Plan B" από τον Σόιμπλε

Την ύπαρξη ενός "Plan B", εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της υπαινίχθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από τη Ρίγα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παρομοίασε την προετοιμασία για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με τις διαδικασίες που προηγήθηκαν της γερμανικής ενοποίησης το 1989.

"Αν τότε είχα πει

από την αρχή ότι έχουμε ένα σχέδιο για την ενοποίηση, όλοι θα έλεγαν ότι οι Γερμανοί έχουν τρελαθεί", σημείωσε με νόημα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας παράλληλα ότι "το να τίθεται αυτή η ερώτηση σχετικά με την ύπαρξη «Σχεδίου Β» σε έναν υπεύθυνο πολιτικό, εμπεριέχει ένα άλυτο δίλημμα".

Βαρουφάκης: "Δεν μπορεί να υπάρχει Plan B"

Από την άλλη, ο Έλληνας ομόλογος του Σόιμπλε, Γιάνης Βαρουφάκης, έδωσε συνέντευξη στο δίκτυο Euronews. Ερωτηθείς αν κάποιος από τους συναδέλφους του αναφέρθηκε σε Σχέδιο Β’ σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών απάντησε:

"Είναι αλήθεια ότι κάποιος από τους συναδέλφους μου στο Eurogroup, ακούσια, ενδεχομένως από θυμό αναφέρθηκε σε αυτό. Η άμεση απάντησή μου ήταν να πω ότι δεν υπάρχει Σχέδιο Β’, δεν μπορεί να υπάρξει Σχέδιο Β’ και η οποιαδήποτε αναφορά σε Σχέδιο Β’ είναι καταφανώς αντιευρωπαϊκή και εν τέλει είναι εναντίον των συμφερόντων της συγκεκριμένης χώρας, που εκπροσωπείται από το συγκεκριμένο συνάδελφο", ήταν τα ακριβή λόγια του Γιάνη Βαρουφάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα