Στις 24 Φεβρουαρίου η απόφαση του Αρείου Πάγου για τις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Για τις 24 Φεβρουαρίου 2015 ανέβαλε ο Άρειος Πάγος την έκδοση απόφασης για το θέμα των καθαριστριών, μια απόφαση που θα κρίνει την επιστροφή ή όχι στην εργασία τους. Όπως είναι γνωστό το υπουργείο Οικονομικών έχει προσφύγει κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου που είχε δικαιώσει τις απολυμένες καθαρίστριες.

Σύμφωνα με το συντονιστικό τους όργανο οι καθαρίστριες δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι έδωσαν δυναμικό «παρών» έξω από τον Άρειο Πάγο, καθώς από χθες το βράδυ πραγματοποίησαν ολονύχτια καθιστική διαμαρτυρία.

Με

συνθήματα και κεριά που σχηματίζουν τον αριθμό των απολυμένων συναδέλφων τους οι καθαρίστριες ανέφεραν ότι θα παραμείνουν στους δρόμους έως ότου δικαιωθούν. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση συμπαράστασης, στις 09:30, έξω από τον Άρειο Πάγο.

Πάντως, την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η εισήγηση Αρεοπαγίτη στο αρμόδιο Εργατικό Τμήμα προτείνει να μην επαναπροσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες. Ειδικότερα, ο Αρεοπαγίτης Χριστόφορος Κοσμίδης θα προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών και να αναιρεθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έχει δικαιώσει τις καθαρίστριες.

Από την πλευρά του, ο νομικός εκπρόσωπος των καθαριστριών δικηγόρος Γιάννης Καρούζος είχε χαρακτηρίσει την εισήγηση που προτίθεται, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, να υποβάλει ο Αρεοπαγίτης ως «νομικά αβάσιμη και αίολη».

Keywords
Αναζητήσεις
απεργία 24 φεβρουαρίου
Τυχαία Θέματα