"Παραλύει" σήμερα η χώρα

Σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία - αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η οποία αποφάσισε

τη συνέχιση της απεργίας-αποχής από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Για το λόγο αυτό δημόσια νοσοκομεία, προνοιακές μονάδες, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Στην κινητοποίηση μετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με την κυβέρνηση με αφορμή την αξιολόγηση και τους ελέγχους των μονιμοποιήσεων.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετάσχει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας η οποία καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ έξω από τον Αρειο Πάγο.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Δύσκολη θα είναι η μέρα και για το επιβατικό κοινό καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας για σήμερα και αύριο. Πιο αναλυτικά, τα τρόλεϊ θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 11:00 έως τις 16:00. Τα τρόλεϊ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 10:00 ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 17:00.

Στάση εργασίας στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 13:00 έως τις 17:00.

Η στάση εργασίας γίνεται καθώς το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων Σταθερών Συγκοινωνιών ΣΕΛΜΑ θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση στο Αμαξοστάσιο των Σεπολίων. Δυστυχώς το σωματείο των εργαζομένων επέλεξε για άλλη μία φορά να πραγματοποιήσει τη γενική του συνέλευση σε εργάσιμη μέρα και κατά τις ώρες αιχμής, μεγιστοποιώντας έτσι την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη στάση εργασίας στο Μετρό από τον Ιανουάριο του 2013, όταν η κυβέρνηση έθεσε το προσωπικό της ΣΤΑΣΥ σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης. Η επιστράτευση ήρθη τον περασμένο Ιούλιο, μετά από 18 μήνες.

Keywords
χωρα, μεσα μαζικης μεταφορας, σταση εργασιας, απεργια, ΑΔΕΔΥ, αθηνα, ποεδην, εκαβ, ελλαδα, μετρο, συγκοινωνιες, επιστρατευση, ΟΤΑ, απεργια μμμ, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια μετρο, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια μμε, νεα κυβερνηση, απεργια 26 σεπτεμβριου, απεργια αδεδυ, αξιολογηση, εκαβ, κοντρα, αφορμη, βρισκεται, γινεται, δυστυχως, υπηρεσιες, κυβερνηση, λογο, μηνες, νοσοκομεια, ποε, σωματειο, ταλαιπωρια, φορα, ωρες, μια φορα, υγειας
Τυχαία Θέματα