Στήριξη από 20 νοµπελίστες

Να κι ένα ελπιδοφόρο νέο: Επιστολή υποστήριξης προς την Ελλάδα δημοσίευσαν στο περιοδικό «Science» 22 επιφανείς ξένοι επιστήμονες, εκ των οποίων οι 20 είναι νοµπελίστες στους τοµείς των θετικών επιστηµών, µε πρωτοβουλία του Γερµανού γιατρού Χάραλντ Tσουρ Χάουζεν, κατόχου του Βραβείου Νοµπέλ Ιατρικής 2008.

Την επιστολή µε τίτλο «Υποστήριξη για την Ελλάδα» απέστειλαν και σε κορυφαίες θεσµικές προσωπικότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως οι Χ. Ροµπάι, Χ. Μπαρόζο και Μ. Σουλτς, ζητώντας τη λήψη µμέτρων για την ενίσχυση της

χώρας, ώστε να βγει από την κρίση. Με το κείµενό τους προτείνουν την καλύτερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών ευρωπαϊκών κεφαλαίων, ώστε να ενισχυθούν στην Ελλάδα οι τοµείς της εκπαίδευσης, της έρευνας και της τεχνολογίας οι οποίοι, όπως επισημαίνουν, έχουν πληγεί από την έλλειψη πόρων, παρόλο που είναι σημαντικοί για την έξοδο από την κρίση.

Οι επιφανείς επιστήμονες καλούν ακόµα τους Ευρωπαίους ηγέτες να φροντίσουν για την επιβίωση και την ανάπτυξη των επιστημονικών και τεχνολογικών ινστιτούτων της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα