Πιο δύσκολη η δημιουργία δωρεάν desktop εφαρμογών στα Windows 8...

Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχουν γίνει γνωστές τις τελευταίες ημέρες, οι desktop εφαρμογές των Windows θα κοστίζουν πλέον πολύ πιο ακριβά στους developers. Έτσι, δεν αποκλείεται να περιοριστεί δραματικά ο αριθμός των δωρεάν προγραμμάτων, τα οποία αναμένονται να λανσαριστούν στην αγορά την επόμενη περίοδο.

Ο κύριος λόγος για την αύξηση του κόστους είναι ότι το Visual Studio 11 Express, το επερχόμενο

δωρεάν πρόγραμμα της Microsoft που επιτρέπει στους developers να δημιουργήσουν Windows software, θα επιτρέπει τη δημιουργία Metro apps και μόνο.

Έτσι, με τη νέα έκδοση δε θα μπορεί ο developer να δημιουργεί προγράμματα για άλλο λειτουργικό. Βεβαίως για όσους θέλουν να κατασκευάσουν νέες εφαρμογές η δυνατότητα αυτή θα υπάρχει, αλλά μόνο στο Visual Studio 11 Professional, το οποίο κοστίζει 500 δολάρια. Άρα, ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσει κανείς desktop εφαρμογή στα Windows χωρίς κόστος είναι η χρήση παλαιότερης έκδοσης του Visual Studio Express.

Η Microsoft με αυτή της την πολιτική θέλει να στρέψει το ενδιαφέρον των developers στο Metro interface, ενώ ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα από τα επίσημα χείλη της εταιρείας, καθώς αναμένονται εξελίξεις πάνω στο θέμα τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: e-pcmag.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα