Στην Ελλάδα ο Μάκης Ψωμιάδης-Οδηγείται στη ΓΑΔΑ

Στην Ελλάδα είναι εδώ και λίγες ώρες ο Μάκης Ψωμιάδης, καθώς μετά τις 14.00 κλιμάκιο της Ιντερπόλ στην ΠΓΔΜ παρέδωσε σε αντίστοιχο ελληνικό κλιμάκιο στα σύνορα τον πρώην μεγαλοπαράγοντα της ΠΑΕ Καβάλας και βασικό κατηγορούμενο για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Μάκης Ψωμιάδης

κρατείτο στις φυλακές των Σκοπίων από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, όταν συνελήφθη από αστυνομικούς των Σκοπίων. Από τότε πέρασαν 5,5 μήνες, διάστημα κατά το οποίο χρειάστηκε να καμφθούν γραφειοκρατικά προβλήματα που προέβαλαν οι αρμόδιες Αρχές της ΠΓΔΜ, αλλά και να παρέμβει το ίδιο το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης, δια του υπουργού του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, προκειμένου να γίνει δεκτό το αίτημα έκδοσης του κ. Ψωμιάδη στη χώρα μας.

Ο Μάκης Ψωμιάδης θα οδηγηθεί πρώτα στη ΓΑΔΑ και εν συνεχεία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης για τα στημένα παιχνίδια, που ερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη από το περασμένο καλοκαίρι.

Το κατηγορητήριο, το οποίο συντάχθηκε σε βάρος του είναι βαρύ, καθώς το πρώην «αφεντικό» της ΠΑΕ Καβάλα αντιμετωπίζει τις πράξεις της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (σ.σ. ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας σε απάτη κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα