Στη Γερμανία ταξιδεύει η έκθεση «Ολυμπία: Μύθος, λατρεία, αγώνες»

Παρά το γεγονός ότι η σύγχρονη Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο των Γερμανών το τελευταίο διάστημα, η ελληνική αρχαιότητα χαίρει θαυμασμού. Για το λόγο αυτό η έκθεση «Ολυμπία: Μύθος, λατρεία, αγώνες», που παρουσιάστηκε στο μουσείο της Ακρόπολης από τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κο Κώστα Τζαβάρα, θα φιλοξενηθεί στο γερμανικό μουσείο «Martin Gropius Bau», όπου θα παραμείνει από τις 30 Αυγούστου ως τις 7 Ιανουαρίου.
Η έκθεση αναφέρεται στους θεούς του Ολύμπου και

της ελληνικής αρχαιότητας, τόσο στις σχέσεις μεταξύ τους, όσο και με τους ανθρώπους, καθώς και στη φύση, στη θρησκεία και στην πολιτική. Τα αρχαιολογικά ευρήματα τεκμηριώνουν επιστημονικά την ιστορία του ιερού της Ολυμπίας από τις απαρχές της λατρείας στα μυκηναϊκά χρόνια έως την περίοδο της ρωμαιοκρατίας, τη σημασία και τη διαχρονική ακτινοβολία του ιερού σε όλο τον αρχαίο κόσμο, καθώς και την τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων της αρχαιότητας.
Η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτή την έκθεση με 564 εκθέματα από τα μουσεία της Ολυμπίας, το ‘Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο’ και το ‘Νομισματικό Μουσείο’ και συνολικά στην έκθεση παρουσιάζονται περισσότερα από 1.000 αντικείμενα, που προήλθαν από συλλογές μουσείων της Ευρώπης, από τη συλλογή του μουσείου του Βατικανού, τις αρχαιολογικές συλλογές του Μονάχου, της Δρέσδης, του πανεπιστημιακού μουσείου του Tubingen.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της δημοκρατίας, κου Καρόλου Παπούλια και του Προέδρου της ομοσπονδιακής δημοκρατίας της Γερμανίας, κου Joachim Gauck.

Keywords
Τυχαία Θέματα