Άλλο Λονδίνο… άλλο Αθήνα

Δύο μόλις ημέρες απομένουν για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και όπως βγαίνει προς τα έξω το Λονδίνο… τρέχει να προλάβει. Επισκευές, επιδιορθώσεις και κινήσεις τις τελευταίας στιγμής περιλαμβάνει το «μενού» της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων

της αγγλικής πρωτεύουσας, με τους διοργανωτές να δηλώνουν με σιγουριά πως όλα θα είναι έτοιμα το βράδυ της Παρασκευής.

Το ένα πρόβλημα πίσω από το άλλο, με τους κεντρικούς δρόμους στο Λονδίνο να θυμίζουν παραλιακή οδό στην Αθήνα, Σαββατόβραδό σε πρεμιέρα λαϊκού τροβαδούρου. Ενδεικτικό της κίνησης στους δρόμους είναι πως τη δεύτερη ημέρα που λειτούργησαν οι Ολυμπιακές λωρίδες έγινε το αδιαχώρητο μπροστά στην Όξφορντ Στριτ. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως από το κέντρο της πόλης ως το Ολυμπιακό Χωριό, απόσταση που καλύπτεται σε 45 λεπτά, χρειάστηκαν 1 ώρα και 45 λεπτά για να την διανύσει ένα αυτοκίνητο.

Η πόλη του Λονδίνου θυμίζει ένα απέραντο στρατόπεδο, και τη Βρετανική Κυβέρνηση με γνώμονα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και την ασφαλή διεξαγωγή των Αγώνων έριξε στους δρόμους 18.200 στρατιώτες, αριθμός ο οποίος ξεπέρασε τη δύναμη της χώρας που έστειλε στο Αφγανιστάν, όπως τονίζουν με σαρκαστικό ύφος οι Άγγλοι.

Στο νου μας βέβαια έρχεται η σκληρή κριτική για τη χώρα μας, λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή της Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, με τους διοργανωτές να δίνουν εν τέλει τον καλύτερο τους εαυτό και να ολοκληρώνουν μία διοργάνωση πέρα για πέρα επιτυχημένη.

Σε περίπτωση πάντως που η Αθήνα βρισκόταν στην ίδια κατάσταση, δύο εικοσιτετράωρα πριν την Τελετή Έναρξης των Αγώνων, τα διεθνή δημοσιεύματα θα είχαν πάρει «φωτιά», χρησιμοποιώντας τόνους λάσπης και κίτρινης κριτικής σε μία χώρα που γέννησε τους Αγώνες. Βέβαια άλλο Λονδίνο και άλλο Αθήνα…

Keywords
Τυχαία Θέματα