Σταματά το ποδόσφαιρο ο Τιερί Ανρί

Ένας από τους πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστές των τελευταίων 20 χρόνων αποφάσισε να αφήσει τα γήπεδα, μέσα στα οποία πρόσφερε στιγμές απίστευτου θεάματος. Ο λόγος για τον Γάλλο επιθετικό Τιερί Ανρί ο οποίος μετά από μια 20ετία επαγγελματικής καριέρας, με την Μονακό, την Άρσεναλ, την Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα, σταματά το ποδόσφαιρο.

Ο Ανρί που αγωνίσθηκε 123 φορές με την Εθνική ομάδα της Γαλλίας,

πετυχαίνοντας 51 γκολ, ανακοίνωσε ότι «κρεμάει τα παπούτσια» του. «Αποφάσισα να εγκαταλείψω το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μετά από 20 χρόνια μέσα στα γήπεδα. Ηταν ένα απίστευτο ταξίδι», ανέφερε σε μήνυμα του σε ιστοσελίδα κοινωνική δικτύωσης ευχαριστώντας τους φιλάθλους της Αρσεναλ, της Μονακό, της Γιουβέντους και της Μπαρτσελόνα.

Ο Τιερί Ντάνιελ Ανρί, όπως είναι το πλήρες όνομά του γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1977 και είναι Γάλλος με καταγωγή από την Μαρτινίκα.

Γεννήθηκε σε μια φτωχογειτονιά στα προάστια του Παρισίου. Το 1990 ξεκίνησε να παίζει ερασιτεχνικά στη Μονακό και το 1994 άρχισε την επαγγελματική του δραστηριότητα ως ποδοσφαιριστής. Το 1998 πήρε μεταγραφή για τηΓιουβέντους όπου δεν τα πήγε και τόσο καλά, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα μετά από ένα χρόνο να μεταγραφεί στην Άρσεναλ υπογράφοντας συμβόλαιο 10.5 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών. Η Άρσεναλ ηταν και η ομάδα στην οποία αναδείχτηκε ως ένας απο τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Στην Αγγλία αναδείχθηκε πολλές φορές πρώτος σκόρερ, κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι δύο φορές (2004,2005), οδήγησε την Άρσεναλ σε ένα αήττητο πρωτάθλημα και είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, έχοντας πετύχει 226 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει ψηφιστεί από τους οπαδούς ως ο καλύτερος παίκτης που έχει περάσει από την Άρσεναλ. Το Σεπτέμβρη του 2007 μεταγράφηκε στην Μπαρτσελόνα με την οποία επίσης σημείωσε επιτυχίες, ενώ δόθηκε ως δανεικός στους Νιου Γιορκ Ρεντ Μπούλς.

Ο Τιερί Ανρί θα εργασθεί ως σχολιαστής στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό «Sky Sports».

Keywords
Τυχαία Θέματα