Στα χέρια του Ντάισελμπλουμ το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για επέκταση της δανειακής σύμβασης

Στα χέρια του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ βρίσκεται από τις 11:00 το πρωί το αίτημα επέκτασης της δανειακής σύμβασης της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο έγινε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Η πρόταση αναμένεται να εξεταστεί στο Euroworking Group υπό τον κ. Βίζερ, όπου θα αποφασιστεί αν θα γίνει συνεδρίαση του Eurogroup μέσα στις επόμενες ημέρες αλλά και το εάν αυτό θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης ή μέσω τηλεδιάσκεψης, πράγμα που θα το ξέρουμε σήμερα ή το αργότερο αύριο.΄

Όπως

έγινε γνωστό χθες μέσα από δημοσιεύματα υπήρξε μια συμβιβαστική πρόταση για παράταση του «master financial assistance facility of Greece» αντικαθιστώντας τον όρο extend of loan agreement (παράταση της δανειακής συμφωνίας) τον οποίο απορρίπτει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφκανγκ Σόιμπλε.

Πιθανότατα, αυτή η πρόταση θα γίνει αποδεκτή, ενδεχομένως με κάποιες μικρές τροποποιήσεις τις οποίες ίσως προτείνει η γερμανική πλευρά ή ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς υπάρχει τις τελευταίες ώρες εκφρασμένη διάδεση για να προχωρήσει μια συμβιβαστική λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα