Πρόταση για νέο 3ετές μνημόνιο από τους θεσμούς

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος προς την κρίσιμη ώρα του αυριανού Eurogroup στο οποίο, εκτός σοβαρού απροόπτου, θα υπάρξει τελική απόφαση και κατάληξη της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους και δανειστές της χώρας μας.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt» οι δανειστές θα προτείνουν στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup την παράταση του ήδη υπάρχοντος προγράμματος με την χορήγηση πακέτου 15,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στη χώρα μας και μετά το τέλος του τριετές μνημόνιο

το οποίο θα έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και χρηματοδότηση με στόχο η Ελλάδα μετά την 3ετία να μπορέσει να βγει στις αγορές.

Το δημοσίευμα στηρίζεται σε εσωτερικό έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, με βάση το οποίο οι πιστωτές θα προτείνουν στην ελληνική κυβέρνηση την παράταση του προγράμματος για ένα επιπλέον πεντάμηνο, έως το Νοέμβριου του 2015 με την χρηματοδότηση που αναφέραμε πιο πάνω και η οποία θα προέλθει από την ευρωπαϊκή πλευρά με 12 δισεκατομμύρια ευρώ και από το ΔΝΤ με 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι την εφαρμογή του προγράμματος θα επιβλέπουν οι τρεις θεσμοί Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ. Όσον αφορά το νέο μνημόνιο για την επόμενη τριετία που θα προταθεί δεν γίνεται λόγος για το ύψος της χρηματοδότησης αλλά και για το πρόγραμμα που θα προβλέπει, το οποίο σύμφωνα με άλλες πληροφορίες θα περιλαμβάνει και αναπτυξιακά μέτρα, ικανοποιώντας ως ένα σημείο και αυτή την δεδομένη θέση της ελληνικής πλευράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα