Σοκ στην Ηλεία: Ανιψιός οργάνωσε ληστεία σε βάρος του θείου του!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σοκ από τα στοιχεία που συνθέτουν την εξιχνίαση ένοπλης ληστείας σε βάρος συνταξιούχου στα Διάσελα Ηλείας, τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ως ηθικοί αυτουργοί της αρπαγής 13.500 ευρώ από το σπίτι συνταξιούχου, είναι ο ανιψιός του και ο κουνιάδος του τελευταίου!

Ως φυσικοί αυτουργοί, αυτοί δηλαδή που ανέλαβαν κάτω από συγκεκριμένες οδηγίες και πληροφορίες να εισβάλουν στο σπίτι του 75χρονου

συνταξιούχου, αναζητούνται τέσσερα άτομα.

Είναι πιθανότατα αλλοδαποί, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά στην Αστυνομία.

Ήδη από την Ασφάλεια Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία η οποία υπεβλήθη στον εισαγγελέα. Πληροφορίες της Alphafreepress αναφέρουν ότι περιλαμβάνονται σ’ αυτή στοιχεία για το ρόλο του ανιψιού και του συγγενή του.

Με βάση όσα έγιναν γνωστά από αστυνομικές πηγές, ο ανεψιός γνώριζε ότι ο θείος του έκρυβε καλά μέσα στο σπίτι του το ποσό των 13.500 ευρώ.

Εκμυστηρεύτηκε το μυστικό στον κουνιάδο του. Εκείνος με τη σειρά του, φέρεται να ανέλαβε να βρει «πρόθυμους ληστές» να εισβάλουν στο σπίτι του συνταξιούχου και να αρπάξουν τα χρήματα.

Τους βρήκε και με βάση τις πληροφορίες, που τους έδωσε, αλλά και το… μερίδιο από τη λεία που τους υποσχέθηκε, δέχθηκαν να φέρουν το σχέδιο εις πέρας.

Ετσι, ξημερώματα της 21ης Μαϊου, καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με μαντήλια, παραβίασαν την πόρτα και οπλισμένοι με μαχαίρια εισέβαλαν στο σπίτι του κατατρομοκρατημένου συνταξιούχου.

Με την απειλή των μαχαιριών τον ακινητοποίησαν, τον έδεσαν με ένα σεντόνι και αφού ερεύνησαν τους χώρους, άρπαξαν τα 13.500 ευρώ, τον άφησαν δεμένο και εξαφανίστηκαν.

Ο 75χρονος για ώρες από το σοκ δεν μπορούσε ούτε να κινηθεί ούτε να αρθρώσει λέξη. Κάποια στιγμή εκμυστηρεύτηκε τα συμβάντα σε συγχωριανούς του οι οποίοι τον προέτρεψαν να ενημερώσει την Αστυνομία.

Από εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου και του Α.Τ των Κρεστένων, άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση, ώσπου έφθασαν όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι στην ταυτοποίηση των στοιχείων του ηθικού αυτουργού της ληστείας και ενός συνεργού του.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που υπεβλήθη στον εισαγγελέα για το αδίκημα της ληστείας είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Το άρθρο Σοκ στην Ηλεία: Ανιψιός οργάνωσε ληστεία σε βάρος του θείου του! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα